Nejprodávanější tituly v roce 2021
historické osobnosti

Karel Havlíček. Portrét novináře - 6%
(1x)
Popularizační studie o Karlu Havlíčkovi od našeho předního politologa. Havlíček jako zdroj inspirace pro dnešní myšlení o politice a společnosti.
historické osobnosti

Karel Havlíček. Portrét novináře

219 Kč
206 Kč
Clay-Eva volá Londýn... - 11%
Nově doplněné a opravené vydání knihy líčící osudy československých parašutistů skupiny Clay od výcviku v Británii za druhé světové války až po zpravodajskou činnost na Moravě za protektorátu
historické osobnosti

Clay-Eva volá Londýn...

323 Kč
287 Kč
Aby po nás něco zůstalo: Zpověď novodobých zámeckých pánů - 11%
(1x)
S předmluvou Constantina Kinského a Karla Schwarzenberga „Zámek, ten vás vychová!
historické osobnosti

Aby po nás něco zůstalo: Zpověď novodobých zámeckých pánů

449 Kč
399 Kč
Mimo/manželská tajemství anglických panovníků - 11%

Již název knihy je vypovídající – v této publikaci se dozvíme, jak to bylo s královskými potomky a jejich sňatky a budou vytaženi kostlivci ze skříní nejznámějších anglických panovníků. Kniha obsahuje bohatou obrazovou přílohu (111 obrázků).

historické osobnosti

Mimo/manželská tajemství anglických panovníků

531 Kč
472 Kč
Šumavští převaděči - 11%
(1x)
Skutečné příběhy několika šumavských převaděčů. V knize sice vystupují též věhlasní a slavní převaděči jako Josef Hasil či Kilian Nowotny, hlavními postavami knihy jsou však jiné osoby – příslušníci převaděčské skupiny, která se utvořila krátce po ú
historické osobnosti

Šumavští převaděči

359 Kč
319 Kč
Reportáž, psaná na oprátce - 11%
(3x)
Reedice prvního úplného, kritického a komentovaného vydání knihy Julia Fučíka, díla historika Františka Janáčka, který ve svých komentářích zhodnotil své mnohaleté podrobné studium českého domácího odboje za druhé světové války.
historické osobnosti

Reportáž, psaná na oprátce

349 Kč
310 Kč
Pinochet - 64%
(2x)
Chilský historik se ve své knize snaží vytvořit životopisný portrét generála Pinocheta bez apriorních ideologických východisek. Věnuje se represivní povaze režimu, ale také budování nové ekonomické struktury pod taktovkou mladých neoliberálních ekonomů.
historické osobnosti

Pinochet

556 Kč
198 Kč
Můj život a Adolf Loos - 11%
Ve svých velmi osobních vzpomínkách vykresluje Elsie Altmann-Loos s jemnými nuancemi obraz Adolfa Loose, jak ho poznala v soukromí, ale i obraz celé epochy… Vídeň, Paříž a Côte d’Azur jsou zastávky na jejich společné cestě, k jejich každodennímu životu patřili významní současníci jako Peter Altenberg, Karl Kraus a OskarKokoschka.
historické osobnosti

Můj život a Adolf Loos

323 Kč
287 Kč
Putzi, Hitlerův pianista a mecenáš - 23%
(3x)
Ernst Hanfstaengl, navzdory dvoumetrovému vzrůstu přezdívaný Putzi („prcek“), se ve 20. letech stal Hitlerovým pianistou a důvěrníkem. Jeho život je dalším neuvěřitelným příběhem, který napsala druhá světová válka.
historické osobnosti
Ukázky

Putzi, Hitlerův pianista a mecenáš

256 Kč
198 Kč
Vyzvědačky bez závoje - 11%
Některé za cenu obrovského osobního rizika pomáhaly své vlasti v době ohrožení, jiné toužily po dobrodružství a snažily se zajistit si pohodlný život.
historické osobnosti

Vyzvědačky bez závoje

449 Kč
399 Kč
Zobrazuji 51 - 60 z 573 položek
<< < 1 .. 4 5 6 7 8 .. 58 > >>