Nejprodávanější tituly - leden 2022
středověk

1177 př. Kr. Zhroucení civilizace a invaze mořských národů - 20%
(4x)
Zhroucení první globalizované společnosti světových dějin.
středověk
Ukázky

1177 př. Kr. Zhroucení civilizace a invaze mořských národů

249 Kč
199 Kč
Intimní historie - 11%
(4x)
V učebnicích historie a vědeckých dílech najdeme údaje o panovnících, slavných bitvách, hospodářství i umění, ale o základních lidských potřebách se toho dozvíme málo či vůbec nic.
středověk

Intimní historie

296 Kč
263 Kč
Jan Lucemburský - 11%
(1x)
Český král Jan, první z Lucemburků na českém trůně a manžel Elišky Přemyslovny, je stále postavou přijímanou nejednoznačně - na jedné straně "král cizinec", na druhé "král diplomat".
středověk

Jan Lucemburský

539 Kč
479 Kč
Život ve staletích – 14. století - 11%
(1x)
Třetí díl ojedinělého projektu známého historika a oblíbeného spisovatele, který představuje život v českých zemích od doby knížecí až do konce feudalismu. Kniha popisuje, jak se proměnil život všech vrstev tehdejší společnosti ve 14. století.
středověk

Život ve staletích – 14. století

359 Kč
319 Kč
Tabule staré a nové barvy Mikuláše z Drážďan ve staročeském překladu - 11%
V době těsně před vypuknutím husitské revoluce vznikl v Praze latinský traktát Mikuláše z Drážďan "Tabule veteris et novi coloris", který se pomocí kombinace obrazu a slova kriticky vyjadřoval ke stavu církve.
středověk

Tabule staré a nové barvy Mikuláše z Drážďan ve staročeském překladu

347 Kč
308 Kč
Václav IV. - Tajná kronika velké doby malého krále - 20%
(1x)
O nejstaršímu synovi Karla IV. a Anny Svídnické se ví, že rád utíkal před povinnostmi na své hrady a raději lovil, či popíjel, než aby vládnul. Jak asi Václav vnímal sám sebe a svou vládu? Porovnával někdy své kroky s činy císaře Karla ?
středověk
Ukázky

Václav IV. - Tajná kronika velké doby malého krále

289 Kč
231 Kč
Kuchyně pozdního středověku - 20%
(1x)
Na našem knižním trhu ojedinělá publikace, díky níž získáte ucelenou představu, jak se stravovali naši dávní předkové, jaká byla skladba jídla jednotlivých vrstev obyvatelstva a můžete si dokonce i vyzkoušet některý z uvedených receptů.
středověk
Ukázky

Kuchyně pozdního středověku

169 Kč
135 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

středověk

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Jan Hus známý i neznámý - 20%
Jiří Kejř vypráví přístupnou formou příběh života mistra Jana Husa, systematicky vysvětluje pohnutky jednání tohoto významného myslitele i podstatu jeho individualistického založení.
středověk
Ukázky

Jan Hus známý i neznámý

100 Kč
80 Kč
Zrození země - 6%
Opavský historik Martin Čapský se ve své práci, která vědomě navazuje na jeho synteticky pojaté výklady Dějin Slezska, pokouší odhalit mechanismus formování se Slezska jako svébytné země.
středověk
Ukázky

Zrození země

253 Kč
238 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 64 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>