Nejprodávanější Kniha - říjen 2022
umění

Slavné vily Prahy 6 – Osada Baba 1932-1936 - 20%
Publikace věnovaná tentokráte významné meziválečné akci Svazu československého díla (SČSD), výstavě a realizaci Osady Baba v Praze.
umění

Slavné vily Prahy 6 – Osada Baba 1932-1936

429 Kč
343 Kč
Producentství v hrané tvorbě - 11%
Co dělá producent? Jak hledat příběh pro film? Jak vybrat režiséra a jak sehnat peníze na svůj projekt? Na základní otázky o producenství odpovídají skripta televizního dramaturga a producenta Jana Šterna.
umění

Producentství v hrané tvorbě

122 Kč
108 Kč
Galerie 207
Katalog mapuje jednu dekádu Galerie 207, která vznikla v roce 2008 v Ateliéru intermediální konfrontace jako výstavní a pedagogická platforma na akademické půdě UMPRUM.
umění

Galerie 207

18 Kč
Kroniky I. - 58%
Legendární americký písničkář vzpomíná na počátky své kariéry, kdy v roce 1961 přišel do New Yorku. Bravurním, vtipným a osobitým stylem vzpomíná na Manhattan a magickou čtvrť umělců Greenwich Village, na New Orleans, Woodstock nebo Minnesotu.
umění
Ukázky

Kroniky I.

238 Kč
99 Kč
Popismus - 41%

V legendární Factory se pravidelně scházela společenská a kulturní smetánka té doby, od Lou Reeda a jeho Velvet Underground po Eddie Sedgwickovou či Boba Dylana.

umění
Ukázky

Popismus

318 Kč
189 Kč
Krátce z dlouhého života Jiřího
Autor Miloš Schmiedberger, fotograf a také Krampolův manažer, sestavuje obrazové a tiskové leporelo, ve kterém se pokouší zmapovat pestrý Krampolův život.
umění

Krátce z dlouhého života Jiřího

39 Kč
Aluminiový klíček Felixe Holzmanna
Z Holzmannových dopisů, písemných odpovědí na otázky, fotografií, svých vlastních poznámek i vzpomínek pamětníků a jeho obdivovatelů sestavil Ondřej Suchý originální koláž, která komika představuje z větší části tak, jak dosud nebyl veřejnosti znám.
umění

Aluminiový klíček Felixe Holzmanna

89 Kč
Příliš pozdě zemřít mladý - 11%
(2x)
Jestli má někdo právo nezatíženě sepsat vzpomínky na český předrevoluční underground, nástup nové vlny i překotné kulturní a celospolečenské změny kolem roku 1989, pak je to právě Ivo Pospíšil.
umění

Příliš pozdě zemřít mladý

422 Kč
375 Kč
Kukura
Jedinečný životopis herce, který jako jeden z mála česko-slovenských umělců prošel doslova celý svět.
umění

Kukura

89 Kč
Politické aspekty řecké tragédie/Political Aspects of Greek Tragedy
Řecká tragická poezie je bytostně politická, neboť život v polis i jeho inverze je ústředním tématem tragického dramatu. V této knize si proto autor klade za cíl pojednat o politických aspektech athénského tragického divadla a odpovědět na několik otázek.
umění

Politické aspekty řecké tragédie/Political Aspects of Greek Tragedy

62 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 263 položek
<< < 1 2 3 4 .. 27 > >>