Nejprodávanější tituly - prosinec 2022
středověk

Kostel Panny Marie na Pražském hradě - 11%
Kostel Panny Marie na Pražském hradě patřil k nejhledanějším památkám Čech již od druhé poloviny 19. století. Do bouřlivé názorové výměny nad jeho polohou a významem se postupně zapojili snad všichni přední znalci raného středověku.
středověk

Kostel Panny Marie na Pražském hradě

215 Kč
191 Kč
Živá minulost - 11%
(1x)
Stopováním geneze historického povědomí a kulturní paměti v této knize František Graus předběhl dnes velmi moderní bádání o místech paměti a politice paměti.
středověk
Ukázky

Živá minulost

358 Kč
318 Kč
Fridrich II. - 11%
(3x)
Přínosný, přitom však velmi čtivý a výstižný portrét jednoho z nejkontroverznějších panovníků středověku římsko-německého císaře a sicilského krále Fridricha II.
středověk
Ukázky

Fridrich II.

358 Kč
318 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

středověk

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Slavnosti, ceremonie a rituály pozdního středověku - 6%
(1x)
Obsáhlá a obrazově bohatá monografie mapuje slavnosti, ceremonie a rituály, jež našly uplatnění v prostředí Českého království v období pozdního středověku.
středověk
Ukázky

Slavnosti, ceremonie a rituály pozdního středověku

593 Kč
558 Kč
Středověký mýtus o Meluzíně a rodová pověst Lucemburků - 11%
Kniha vyznačující se poutavou formou a poetickým jazykem hledá cestu ke kultuře a mentalitě středověku prostřednictvím mytologických a dobrodružných vyprávění, která vznikala kolem základní osy pověsti o zakleté Meluzíně a rytíři Raymondinovi.
středověk

Středověký mýtus o Meluzíně a rodová pověst Lucemburků

486 Kč
432 Kč
Gótské dějiny / Římské dějiny - 11%
(1x)
Autor gótských (Getica) a římských dějin (Romana), sepsaných kolem roku 550 n. l., stojí na pomezí mezi dvěma epochami. O jeho životních osudech není mnoho známo vyjma faktu, že se sám hrdě hlásil k příslušnosti ke germánskému kmeni Gótů.
středověk

Gótské dějiny / Římské dějiny

403 Kč
358 Kč
Svatý Ludvík - 6%
(5x)
Rozsáhlá práce, lakonicky nazvaná Svatý Ludvík, je považována za jednu z nejlepších biografií středověkých panovníků. Francouzský král je v ní nazírán jako osobnost, jež výrazným způsobem ovlivnila evropské dějiny druhé poloviny 13. století.
středověk

Svatý Ludvík

508 Kč
478 Kč
Pád Granady a zánik al-Andalusu - 6%
(1x)
Soubor pramenů dokumentujících poslední období existence muslimského panství v Granadě a kraji al-Andalusu, jímž se v podstatě uzavírá středověká historiografie muslimského Španělska.
středověk

Pád Granady a zánik al-Andalusu

253 Kč
238 Kč
Věštění v antickém Řecku I. - 11%
(2x)
První díl čtyřdílného projektu věnovaného věštění v antickém Řecku. Kniha představuje první odborné kritické zpracování tematiky v českém prostředí.
středověk

Věštění v antickém Řecku I.

448 Kč
398 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 58 položek
<< < 1 2 3 4 .. 6 > >>