Nejprodávanější tituly - prosinec 2022
historické osobnosti

Francouzská revoluce - Sieyes - 20%
(3x)
Přežít. Nehrdinské slovo, které však jedinečně vystihuje jednoho z nejvýznamnějších vůdců Francouzské revoluce. Tichošlápek, krtek, chytrý havran, mrchožrout. I tak říkali ústavnímu teoretikovi, bez kterého by možná nepadla Bastila.
historické osobnosti
Ukázky

Francouzská revoluce - Sieyes

195 Kč
156 Kč
Královna Alžběta II. - 20%
(3x)
Je to žena, jejíž život provází samá nej – nejdéle vládnoucí, nejzcestovalejší a na stydlivého člověka i nejspolečenštější, neboť se tváří v tvář potkala s více poddanými než kterýkoli jiný panovník v dějinách.
historické osobnosti
Ukázky

Královna Alžběta II.

389 Kč
311 Kč
Odtajněné archivy Vatikánu - 11%
Dne 2. března 1939 byl papežem zvolen kardinál Eugenio Pacelli pod jménem Pius XII. Měl nadlidský úkol: provést církev strašlivými roky druhé světové války.
historické osobnosti

Odtajněné archivy Vatikánu

449 Kč
399 Kč
Petr Vok z Rožmberka - 11%
(1x)
Poslední představitel mocného a legendami opředeného rodu Rožmberků Petr Vok bezesporu patří mezi významné postavy českých dějin přelomu 16. a 17. století.
historické osobnosti
Ukázky

Petr Vok z Rožmberka

404 Kč
359 Kč
Polyxena z Lobkovic - 11%
(1x)
Život a doba významné šlechtičny Polyxeny z Lobkovic, politicky aktivní, nábožensky zapálené a hospodářsky úspěšné ženy na pomezí mezi renesancí a barokem.
historické osobnosti
Ukázky

Polyxena z Lobkovic

539 Kč
479 Kč
První republika – Jak žily hvězdy - 11%
S autorkou knihy Blankou Kovaříkovou nahlédnete do soukromí filmových a divadelních hvězd, ale také dalších mimořádných osobností – režisérů, tanečnic, výtvarníků, lékařů, sportovkyň i podnikatelů.
historické osobnosti

První republika – Jak žily hvězdy

377 Kč
335 Kč
Havel: Pomsta bezmocných - 11%
(1x)
Zcela nový pohled na život a tvorbu Václava Havla od uznávaného polského bohemisty. Dramatik s talentem od Boha, brilantní politik, věrný kamarád a charismatický muž s velkými ambicemi.
historické osobnosti

Havel: Pomsta bezmocných

404 Kč
359 Kč
Šumavští převaděči - 11%
(1x)
Skutečné příběhy několika šumavských převaděčů. V knize sice vystupují též věhlasní a slavní převaděči jako Josef Hasil či Kilian Nowotny, hlavními postavami knihy jsou však jiné osoby – příslušníci převaděčské skupiny, která se utvořila krátce po ú
historické osobnosti

Šumavští převaděči

359 Kč
319 Kč
Pravá ruka K.H. Franka - 11%
Robert Gies byl lépe informován o dění v protektorátu než sám K. H. Frank a jeho reálná moc byla obrovská. Gies stál rovněž za tzv. úklidovými opatřeními prováděnými nacisty na konci války, dohlížel na ukrytí „štěchovického archivu“.
historické osobnosti

Pravá ruka K.H. Franka

179 Kč
159 Kč
Leonardo da Vinci - 11%

Skutečný obraz největšího génia všech dob poskládaný z jeho tisícistránkových deníkových záznamů

Zůstává nejkreativnějším géniem našich dějin. Jaká tajemství nám může odhalit? Autor životopisných bestsellerů Steva Jobse nebo Alberta Einsteina, ov

historické osobnosti

Leonardo da Vinci

539 Kč
479 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 268 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 27 > >>