Nejprodávanější tituly - prosinec 2022
umění

A pásly by se tam ovce...
(1x)
Autobiografický text historičky fotografie Anny Fárové, který poprvé vyšel v rámci obsáhlejší knihy Dvě tváře. Toto samostatné vydání je doplněno desítkami unikátních fotografií, mimo jiné od Henriho Cartier-Bressona, Josefa Koudelky,Inge Morathové, ...
umění

A pásly by se tam ovce...

269 Kč
Czech Photography of the 20th Century - 49%
Czech Photography of the 20th Ct., published simultaneously in Czech and English versions, is the first book to present the main trends, figures, and works of Czech photography. E-PHOTO evaluated the book as THE MOST INFLUENTIAL PHOTOGRAPHY SOURCES 2010.
umění

Czech Photography of the 20th Century

1 320 Kč
679 Kč
Momentky z kultury Brna
Kniha Ivana Petrželky si všímá nejdůležitějších kulturních institucí města Brna ve 20.století a na počátku 21. století. Přináší obraz jejich nejsvízelnějších existenčních potíží v době první republiky, nacistické okupace a komunistické totality.
umění

Momentky z kultury Brna

44 Kč
Cesta Karla IV. do Francie
Autor pojal poslední velkou diplomatickou cestu císaře Karla IV. jako dialog mezi textem a obrazem, mezi dobovými relacemi kronikářů s reportážními vyobrazeními iluminátorů rukopisů francouzské provenience.
umění

Cesta Karla IV. do Francie

1 103 Kč
Zvonařství
(1x)
Zvonařství patří mezi velmi stará řemesla. Lidé zvonům, které byly odpradávna spojeny s jejich životem, dávali a dávají jména, a tak je povyšují i na něco víc než jen na pouhý výrobek.
umění
Ukázky

Zvonařství

169 Kč
Můj Janáček
(1x)
V tomto svazku jsou shromážděny tři Kunderovy texty o Janáčkovi, které vznikly ve Francii mezi rokem 1991 a 2004.
umění

Můj Janáček

149 Kč
Jan Zrzavý a Benátky / Jan Zrzavý e Venezia

Publikace Jan Zrzavý a Benátky se po rozebrání prvního vydání z roku 2010 a dotisku z roku 2011 dočkala druhého, rozšířeného vydání, v němž je uveden kompletní soubor 25 obrazů, které Jan Zrzavý daroval benátským kapucínům.

umění
Ukázky

Jan Zrzavý a Benátky / Jan Zrzavý e Venezia

197 Kč
Naše lidové zvyky v obrazech
Seznamte se s našimi lidovými zvyky tou nejhumornější obrazovou formou, jakou ještě nebyly dosud zpracovány.
umění

Naše lidové zvyky v obrazech

359 Kč
Ročenka dřevěné architektury 2022
Ročenka dřevěné architektury 2022 je tištěnou podobou putovní výstavy Salonu dřevostaveb 2022, festivalu současné dřevěné architektury, a zároveň svébytnou publikací prezentující kurátorský výběr nejvýraznějších dřevostaveb poslední doby.
umění

Ročenka dřevěné architektury 2022

315 Kč
Rozhovory
(1x)
Obsáhlý soubor rozhovorů, které Karel Kryl poskytl v letech 1968-1994, tvoří nejen jedinečný autoportrét této osobnosti, ale i neocenitelnou kroniku doby, zachycující postřehy o stovkách osobností české a slovenské kultury, politiky a společnosti.
umění

Rozhovory

539 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 473 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 .. 48 > >>