Nejprodávanější tituly - únor 2022
dle období

Velké dějiny zemí Koruny české VIII. - 6%
V předkládaném svazku se autorský tým zabývá důležitým obdobím českých i středoevropských dějin, vymezeným počátkem druhého stavovského povstání a třicetileté války v roce 1618 a končícím porážkou Turků před hradbami Vídně roku 1683.
dle období

Velké dějiny zemí Koruny české VIII.

757 Kč
712 Kč
Zrod střední a východní Evropy - 6%
(3x)
Kniha Zrod střední a východní Evropy. Mezi Byzancí a Římem představuje jednu z vrcholných prací Františka Dvorníka.
dle období

Zrod střední a východní Evropy

723 Kč
680 Kč
Album pozdně středověkého písma - svazek VI. - 12%
Album resp. katalog písma provázený přepisy a fotografie ukázek, možno použít též jako paleografickou pomůcku.
dle období

Album pozdně středověkého písma - svazek VI.

76 Kč
67 Kč
Berlínský deník - 11%
(1x)
Dokumentární dílo berlínského válečného dopisovatele.
dle období

Berlínský deník

171 Kč
152 Kč
Francois Rabelais a lidová kultura středověku a renesance - 6%
Kniha patří ke klasickým dílům historické literatury druhé poloviny 20. století. Bachtin v ní prostřednictvím Rabelaisova románu Gargantua a Pontagruel objevil téma karnevalu, světa převráceného naruby, zábavy, narážek a veselosti.
dle období

Francois Rabelais a lidová kultura středověku a renesance

381 Kč
358 Kč
Jako rak - 11%
(2x)
Ve své novele se známý německý spisovatel věnuje historii lodi Wilhelm Gustloff, která byla v lednu 1945 potopena ruskou ponorkou. Na palubě bylo přes 10 000 německých uprchlíků, kteří mířili z Východního Pruska do Německa.
dle období

Jako rak

189 Kč
168 Kč
Na stopě neznámému - 6%
(1x)
První mikrohistorická práce o dějinách 19. století. A. Corbin v ní rekonstruuje svět obyčejného měšťana, žijícího na pařížské periferii, jenž nijak nezasáhl do velký dějin a jehož život je typickým pro anonymní masy lidí z nižších sociálních vrstev.
dle období

Na stopě neznámému

229 Kč
215 Kč
Podivná porážka - 6%
V Podivné porážce Marc Bloch nevystupuje jako historik, nýbrž jako kritický pozorovatel francouzského politického a intelektuálního selhání za druhé světové války.
dle období

Podivná porážka

219 Kč
206 Kč
Velké dějiny zemí Koruny české VI. - 6%
(1x)
Svazek autorsky navazuje na předchozí díl. V první části líčí důsledky husitské revoluce. Druhá část se zabývá vznikem a prvním obdobím existence českého stavovského státu až do nástupu Habsburků.
dle období

Velké dějiny zemí Koruny české VI.

757 Kč
712 Kč
Velký cirkus - 11%
Pierre Clostermann byl jedním z těch, kteří hned na první výzvu generála de Gaulla přišli do Anglie, aby po ztracené bitvě vyhráli válku, nebo přinejmenším zachránili čest.
dle období

Velký cirkus

314 Kč
279 Kč
Zrod českého státu 568-1055 - 20%
(8x)
Autor ve své práci zasazuje dějiny slovanského etnika na našem území do širšího kontextu evropských politických, hospodářských, kulturních i náboženských dějin.
dle období
Ukázky

Zrod českého státu 568-1055

147 Kč
118 Kč
Bitva o Suez - 11%
Kniha se detailně věnuje jedné z nejdramatičtějších krizí studené války, která byla vyvolaná znárodněním Suezského průplavu a vedla ke dvojí vojenské konfrontaci - sinajskému tažení Izraelců a britsko-francouzské invazi v Port Saídu.
dle období

Bitva o Suez

531 Kč
472 Kč
Za naši a vaši svobodu - 6%
Kniha mladého historika je monumentální sondou po polských dějin 18. a 19. století. Autor v ní barvitým způsobem líčí proces formování se moderního polského národa "revoluční cestou", tolik odlišnou od české národní emancipace.
dle období

Za naši a vaši svobodu

305 Kč
287 Kč
Dějiny Podkarpatské Rusi v datech - 11%
Autor přináší chronologicky řazený výklad dějin této sužované země. Esejisticky psaný text si všímá jak historických událostí a politického vývoje hlavně ve dvacátém století, tak i dalších aspektů: ekonomických, národnostních, kulturních.
dle období

Dějiny Podkarpatské Rusi v datech

504 Kč
448 Kč
Lidová kultura v raně novověké Evropě - 6%
V jedné ze svých nejslavnějších prací anglický historik představuje lidovou kulturu raně novověké Evropy jako celek. Přitom ukazuje, že její podoby byly výrazně formovány sociálními podmínkami, v nichž vznikaly, a kolektivními představami.
dle období

Lidová kultura v raně novověké Evropě

338 Kč
318 Kč
Tenkrát v Brně
Malý chlapec svérázně popisuje část svého života z období pro svět velmi tragického, z druhé světové války. V této historické éře dětského světa se odehrávají určité děje, ale nejsou to žádné dramaticky vyklenuté příběhy.
dle období

Tenkrát v Brně

80 Kč
Velké dějiny zemí Koruny české VII. - 6%
Sedmý díl "Velkých dějin zemí Koruny české" popisuje období od nástupu Habsburků na český trůn do počátku druhého českého stavovského povstání (1526-1617), jež je označováno za první století novověku.
dle období

Velké dějiny zemí Koruny české VII.

757 Kč
712 Kč
Zříceniny hradů, tvrzí - Západní Čechy - 6%
Výpravná publikace mapující zříceniny na území západních Čech představuje na 600 barevných fotografiích 81 známých i málo známých lokalit.
dle období

Zříceniny hradů, tvrzí - Západní Čechy

757 Kč
712 Kč
Dopis Rabi Ovadji otci a další hebrejské středověké cestopisy - 11%
Další výbor středověkých hebrejských cestopisů navazuje na už vydaný svazek Dva středověké hebrejské cestopisy. Do nového výboru bylo zařazeno osm kratších cestopisů (Ovadja, Mešulam z Volterry, Meir Latif aj.).
dle období

Dopis Rabi Ovadji otci a další hebrejské středověké cestopisy

206 Kč
183 Kč
Hermann Göring - 6%
(2x)
Poutavě napsaná biografie Hermanna Göringa, jenž svým intelektem přesahoval většinu tvůrců a ideologů nacistického režimu, si klade za cíl ozřejmit všechny stránky života muže, který se za své činy musel zodpovídat před Norimberským soudem.
dle období

Hermann Göring

297 Kč
279 Kč
Zobrazuji 241 - 260 z 276 položek
<< < 1 .. 11 12 13 14 > >>