Nejprodávanější e-knihy - únor 2022
Asie

A odkud bych asi tak byl? - 20%
(5x)
Miroslav Karas působil v Rusku jako zahraniční reportér České televize a stal se svědkem mnoha zásadních momentů moderní ruské historie. Přinášel reportáže z dění v Donbasu i na Krymu, informoval o soudu s pilotkou Savčenkovou, zblízka sledoval Vladimira Putina a z první ruky zažil Olympijské hry v Soči.
Asie
Ukázky

A odkud bych asi tak byl?

279 Kč
223 Kč
Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii - 20%
(1x)
Po dvojici bestsellerů přichází Ladislav Zibura s novým dobrodružstvím – tentokrát se vydává do Arménie, Gruzie a Náhorního Karabachu. Princ Ládík putuje po těch nejzapadlejších vesnicích, aby mohl naslouchat příběhům místních a načerpat něco z jejich moudrosti.
Asie
Ukázky

Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii

279 Kč
223 Kč
Japonsko - 20%
(1x)
Kniha načrtává hlavní linie vývoje japonské civilizace od vzestupu císařského dvora, přes středověk s dominující vojenskou vrstvou, složitou moderní dobu s četnými zvraty až po současnost.
Asie
Ukázky

Japonsko

50 Kč
40 Kč
Turecko - 20%
Autor popisuje dějiny Malé Asie od dob starověku s důrazem na vznik a vývoj osmanské říše, největší pozornost je však věnována vzniku a vývoji Turecké republiky po 1. světové válce až do počátku 21. století.
Asie
Ukázky

Turecko

50 Kč
40 Kč
Divoké labutě - 20%
(2x)
Není divu, že nesmírně poutavá autobiografická kniha čínské autorky, žijící od roku 1978 ve Velké Británii, se po vydání v její nové vlasti a v USA okamžitě stala bestsellerem.
Asie
Ukázky

Divoké labutě

349 Kč
279 Kč
Dokonalý soudruh Kim Čong-un - 20%
Zkušená americká novinářka Anna Fifield předkládá jedinečný a brilantní vhled do nejbizarnějšího a nejuzavřenějšího politického režimu na světě.
Asie
Ukázky

Dokonalý soudruh Kim Čong-un

279 Kč
223 Kč
Tomík na cestách - 20%
Dopravní prostředek si vybral vskutku netradiční – tuk-tuk starý 35 let, který si pořídil v Thajsku. Odtud vyrazil přes Myanmar, Indii, Nepál, Írán, Turecko a další země, dokud po 13 000 kilometrech nedorazil do roka a do dne do České republiky.
Asie
Ukázky

Tomík na cestách

249 Kč
199 Kč
Trosečník sibiřský - 20%
(1x)
Třetí kniha spisovatelky a ilustrátorky Světlany Glaserové vznikla podle autentických vzpomínek jejího vlastního otce. Na jedné straně bolševické impérium třicátých let 20. století živořící pod krutovládou soudruha Stalina a na druhé malý chlapec, napůl Čech – napůl Rus, který se do té zvrácené doby a rozvrácené země narodil a prožívá zde své dětství.
Asie
Ukázky

Trosečník sibiřský

209 Kč
167 Kč
Srí Lanka - 20%
(2x)
Publikace ze série „praktických průvodců“ (Cesta kolem Kuby za 14 dní, Tokio, Thajsko, Malta a Gozo). Tentokrát se může čtenář seznámit s kouzelnou Srí Lankou.
Asie
Ukázky

Srí Lanka

89 Kč
71 Kč
Autokrat a jeho doba - 20%
Autor svou pozornost zaměřil nikoliv na soupis a detailní popis všech událostí, které přinesly roky 1830–1831, ale na analýzu podmínek, ze kterých ruští představitelé museli vycházet a také na následná opatření, která přijímali tváří v tvář revoluci.
Asie
Ukázky

Autokrat a jeho doba

190 Kč
152 Kč
Všichni muži Kremlu - 20%
(2x)
Tématem neobyčejně zajímavé knihy mladého ruského žurnalisty je především Vladimír Putin a proměna, kterou prošla ruská společnost za patnáct let jeho vlády. Autor se opírá o řadu inteview s nejrůznějšími ruskými i zahraničními politiky.
Asie
Ukázky

Všichni muži Kremlu

249 Kč
199 Kč
Dějiny Ruska v datech - 20%
Stručné a přehledné dějiny Ruska od Kyjevské Rusi po současnost. Autoři kladou důraz zejména na politické dějiny, stranou však nezůstává ani oblast kultury a hospodářství.
Asie
Ukázky

Dějiny Ruska v datech

299 Kč
239 Kč
Dubaj - 20%
Vyčerpávající přehled dubajských zajímavostí: mrakodrapy, súky, pláže, mešity a mnohé další. Od nákupních center až po plavby na plachetnicích dhau a výlety do pouště: jak nejlépe využít volný čas.
Asie
Ukázky

Dubaj

129 Kč
103 Kč
V zajetí džungle - 20%
Historická práce se věnuje vojenským konfliktům na území Vietnamu v 2. pol. 20. století, které daleko překročily regionální rámec a znamenaly trauma jak pro asijskou, tak pro americkou i evropskou společnost.
Asie
Ukázky

V zajetí džungle

149 Kč
119 Kč
Pod hradbou Himálaje - 20%
(2x)
O krásách i o leckdy kruté, méně známé tváři Nepálu pojednává kniha významného české fotografa-cestovatele Zdeňka Thomy, kterou napsal spolu se svou ženou a synem.
Asie
Ukázky

Pod hradbou Himálaje

149 Kč
119 Kč