Nejprodávanější knihy - únor 2022
světová

Morana - 11%
Debut srbské překladatelky a bohemistky Aleksandry Cimplové zdařile kombinuje prvky thrilleru, psychologického románu a milostného příběhu.
světová

Morana

249 Kč
222 Kč
Černoch z lodi Narcissus - 11%

Joseph Conrad ve svém románu nastoluje stale aktuální otázky rasismu, soucitu, solidarity a smyslu lidského života vůbec.

Černoch z lodi Narcissus, Námořní příběh patří mezi nejpodařenější Conradovy rané práce a zatím nebyl přeložen do češtiny.

světová

Černoch z lodi Narcissus

260 Kč
231 Kč
Miliónový jeep - 11%
(2x)

Protagonista knihy je – podle zvolené autostylizace – představován postupně jako básník, dělnický vůdce, bankéř, milionář, Američan, mystik, filantrop či pyroman; ať už však na sebe bere jakoukoli roli, zůstává outsiderem.

světová
Ukázky

Miliónový jeep

403 Kč
358 Kč
Střet králů - 11%
(1x)
Smrt Roberta Baratheona a jeho místokrále Eddarda Starka uvrhla Západozemí do boje o moc nad Sedmi královstvími.
světová
Ukázky

Střet králů

799 Kč
710 Kč
Velikost člověka - 11%
(4x)

Rok 1493, Milán, vrchol renesance. Městem se prochází Leonardo da Vinci a jeho sláva se šíří daleko za Alpy, až ke francouzskému dvoru.

světová
Ukázky

Velikost člověka

312 Kč
278 Kč
O údělu člověka - 11%
(1x)
Autobiografický román jednoho z nejvýznamnějších anglických romanopisců 20. století líčí osudy Philipa Careyho, jemného a citlivého mladého muže s tělesnou vadou, který trpí tíživými pocity méněcennosti.
světová
Ukázky

O údělu člověka

447 Kč
398 Kč
Ještě než umřu - 11%
Šestnáctiletá Tessa má stejné pocity, touhy a plány jako její vrstevníci. Na jejich uskutečnění má ovšem podstatně méně času. Trpí leukémií v pokročilém stadiu a v takovém rozsahu, že není možná žádná další léčba.
světová
Ukázky

Ještě než umřu

249 Kč
222 Kč
Bratři Sesterové - 64%
Existencialni western á la Jarmuschův Dead Man či Cormac McCarthy. Prospektora Hermanna Warma čeká násilná smrt – nařídil ji záhadný a mocný muž známý pouze jako Komodor a mají se o ni postarat jeho neblaze proslulí zabijáci Eli a Charlie Sesterové ...
světová
Ukázky

Bratři Sesterové

278 Kč
99 Kč
Půlnoční knihovna - 11%
(8x)

Mezi životem a smrtí stojí knihovna. Když se Nora Seedová ocitne v půlnoční knihovně, má možnost všechno napravit. Dosud byl její život jen přehlídkou zoufalství a výčitek. Připadá jí, že všechny včetně sebe zklamala.

světová

Půlnoční knihovna

359 Kč
319 Kč
Anglické roky - 11%
V románu Anglické roky Norberta Gstreina se vypráví zpola detektivní příběh odehrávající se dílem během druhé světové války ve Velké Británii.
světová
Ukázky

Anglické roky

267 Kč
238 Kč
Umíráček - 52%
(2x)

Parta lovců se v říjnu každoročně v neměnné sestavě vydává na lov na losy. V předvečer mají společnou poradu spojenou s tradiční velkolepou večeří u jednoho z nich. Posilněni alkoholem udělají osudovou chybu.

světová

Umíráček

207 Kč
99 Kč
Malý princ - Kniha aktivit, modré svítící samolepky
Malý princ je nejznámějším a nejoblíbenějším z děl Antoina de Saint-Exupéryho. Autor se při psaní poetického příběhu pilota a malého prince inspiroval vlastním dobrodružstvím, když coby letci havarovali s přítelem na Sahaře.
světová
Ukázky

Malý princ - Kniha aktivit, modré svítící samolepky

71 Kč
Múza - 65%
(2x)
Román Múza je novou knihou anglické spisovatelky Jessie Burtonové, jejíž předchozí kniha Miniaturista se stala světovým bestsellerem, prodalo se přes milion výtisků, byla přeložena do 37 jazyků a stala se knihou roku 2014.
světová
Ukázky

Múza

286 Kč
99 Kč
Tony & Susan - 64%
(1x)
Wrightova kniha jsou dva rományv jednom: strhující thriller o Tonym, a všednodenní soukromé drama Susan. Oba jsou stejně čtivé a jejich spojení má v sobě nenápadnou logiku.
světová

Tony & Susan

278 Kč
99 Kč
Seven Days to the Funeral - 11%
Vzpomínková próza románového charakteru od překladatele a publicisty Jána Roznera je autentickou zprávou o lidech, událostech a poměrech dané doby, o kulturních, společenských a politických poměrech na Slovensku na počátku normalizace.
světová

Seven Days to the Funeral

441 Kč
392 Kč
Zavraždění Margaret Thatcherové - 50%
(1x)

Povídkový soubor uznávané a oceňované autorky vyvolal v Británii skandál – za znevážení britské ikony se dočkala nevybíravých útoků.

světová
Ukázky

Zavraždění Margaret Thatcherové

198 Kč
99 Kč
Návrat krále (ilustrované vydání) - 6%
(5x)
Sauron, Temný pán, shromažďuje vojsko a stín zla se šíří dál a dál. Lidé, trpaslíci, elfové a enti spojí své síly k boji proti temnotě. Frodo a Sam mezitím houževnatě postupují hlouběji do Mordoru ve snaze zničit Jeden prsten. Úchvatný závěr trilogie.
světová

Návrat krále (ilustrované vydání)

585 Kč
550 Kč
Mezi ďáblem a mořem - Doggerland 3. - 11%
(1x)
Světově proslavená zpěvačka Luna se po desetileté kariérní pauze vrací na rodný Doggerland, aby tam natočila nové album, a odstartovala tak svůj comeback.
světová
Ukázky

Mezi ďáblem a mořem - Doggerland 3.

403 Kč
358 Kč
Ďábel v Bílém městě - 41%
(3x)
Beletrizovaná literatura faktu o skutečném příběhu masového vraha H. H. Holmese, amerického Jacka Rozparovače, který roku 1893 v Chicagu za Světové kolumbovské výstavy zavraždil desítky, možná až stovky žen ve svém speciálně zkronstruovaném domě.
světová
Ukázky

Ďábel v Bílém městě

318 Kč
189 Kč
Bretaňské speciality - 11%
Devátý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa.
světová

Bretaňské speciality

296 Kč
263 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 .. 50 > >>