Nejprodávanější knihy - únor 2022
světová

Výbor z korespondence II - 11%
Druhý díl dvousvazkového výboru z rozsáhlé korespondence významného římského státníka, řečníka a filozofa Marka Tullia Cicerona, mj. s Caesarem či M. Antoniem umožňuje poznat atmosféru a poměry římského státu na sklonku republiky (65-43 př. n. l.).
světová
Ukázky

Výbor z korespondence II

493 Kč
438 Kč
Proč zahynul John Lennon? - 11%
(1x)
Sugestivně napsaný životopis rozplétá záhadu, kterou představovala Lennonova osobnost, a přináší jeho úplný portrét – komplexní informace o jeho životě, láskách, hudbě, o jeho předčasné smrti a také o odkazu, který nám zanechal.
světová

Proč zahynul John Lennon?

403 Kč
358 Kč
Nekonečné dny - 58%
Svět za Velkým předělem se propadl do nicoty i se všemi jeho obyvateli. Zůstali jen dva z nich – osmiletá Peggy a její podivínský otec. V rozpadlé chatce uprostřed hlubokých lesů se učí přežít z darů přírody, a hlavně se sebou navzájem.
světová
Ukázky

Nekonečné dny

238 Kč
99 Kč
Mých sedm životů - 11%

Kniha rozhovorů s novinářkou, redaktorkou, filmovou publicistkou a překladatelkou Agnešou Kalinovou (1924–2014) zachycuje takřka celý její život a má charakter pamětí.

světová
Ukázky

Mých sedm životů

357 Kč
318 Kč
Jáma / Průvodce Jámou - 11%
(1x)
Ponurý Platonovův apokalyptický román o stalinské kolektivizaci a industrializaci.
světová

Jáma / Průvodce Jámou

358 Kč
318 Kč
Zapomnění - 11%
(2x)
Témata osobní identity a možností porozumění i sebeporozumění se ve Wallaceových textech prolínají s nejsoučasnějšími technikami ovlivňování a vnější prezentace a kladou – nevyslovenou, snad i nevyslovitelnou? – otázku, na co jsme vlastně zapomněli.
světová

Zapomnění

351 Kč
312 Kč
Smysl pro řád - 11%
Kniha nabízí erudovanou a přitom široce přístupnou teorii dekorativních umění. Gombrich zkoumá univerzálně lidský sklon hledat v prostoru a čase řád, který se od pradávna projevuje v dětských hrách, v poezii, hudbě, architektuře a dekoraci.
světová
Ukázky

Smysl pro řád

718 Kč
638 Kč
Čarodějčin syn - 17%
(3x)
Ten, v jehož schopnosti nikdo nevěří, se stane zachráncem. Matka dvojčat Neda a Tama je čarodějka, svá kouzla uchovává ve sklepě v hliněném hrnci. Jednoho dne se jeden z chlapců nešťastnou náhodou utopí...
světová
Ukázky

Čarodějčin syn

238 Kč
198 Kč
Daleko v srdci - 11%
Americký spisovatel Mark Slouka, syn českých rodičů, kteří po únorovém puči odešli do Spojených států, ve svém románu Daleko v srdci skládá kousek po kousku spletitou a často neveselou mozaiku svého života.
světová

Daleko v srdci

267 Kč
238 Kč
Hebdomeros
Není obecně známo, že italský malíř Giorgio De Chirico (1888?1978) je autorem několika próz a řady esejí a programových studií, které se úzce vážou k jeho výtvarnému dílu.
světová

Hebdomeros

62 Kč
A v tu chvíli je po lásce - 52%

Devítka povídek pojednává o různých podobách lásky – mateřské, milenecké, tělesné, vadnoucí či zaslepené.

světová
Ukázky

A v tu chvíli je po lásce

207 Kč
99 Kč
Lilith - 11%
Román vyznačující se „nutkavou bizarností". Obecně se považuje za jeden z vrcholů viktoriánské fantastiky a měl velký vliv na pozdější autory jako např. C. S. Lewise a J. R. R. Tolkiena.
světová

Lilith

341 Kč
303 Kč
Loutkář z Krakova - 58%
(1x)
V knize se originálně protnou dva světy: kouzelná říše panenek a reálný, nacisty okupovaný Krakov. Když do země panenek vtrhnou obrovské, kruté krysy, panenku Karolínu odnese tajemný vítr do jednoho krakovského hračkářství.
světová
Ukázky

Loutkář z Krakova

238 Kč
99 Kč
Kniha mečů - 41%
(1x)
Fantastická literatura je plná nezapomenutelných hrdinů, vzpomeňme barbara Conana Roberta E. Howarda, Elrika z Melniboné Michaela Moorcocka či Fafhrda a Šedého Myšilova Fritze Leibera.
světová
Ukázky

Kniha mečů

318 Kč
189 Kč
Ptačí sněm / The parliament of Fowls - 58%

Slavná báseň autora Canterburských povídek napsaná v druhé polovině 14. století alegoricky vypráví o snu, v němž jde o správnou volbu životního partnera, a je vůbec prvním literárním dílem, v němž je zmíněn svátek svatého Valentýna.

světová

Ptačí sněm / The parliament of Fowls

238 Kč
99 Kč
Nikdy - 11%
Nejnovější dramatický špionážně-politický thriller z pera mistra vypravěče přináší poutavý, akční i hluboce lidský příběh ze současnosti, ve kterém se mírově smýšlející představitelé tajných služeb a špičky světových velmocí snaží zabránit katastrofě.
světová

Nikdy

476 Kč
423 Kč
Skleněný hotel - 11%
(3x)
Něžný a dobrodružný příběh o chamtivosti a vině, fantazii a sebeklamu, umění a přízracích minulosti.
světová
Ukázky

Skleněný hotel

358 Kč
318 Kč
Ztracený v pustině - 11%
(2x)
Proč se ze tří bratrů vrhne do náruče smrti ten, který má vše, co si jen může přát?
světová
Ukázky

Ztracený v pustině

359 Kč
319 Kč
Boží bojovníci - 11%
(1x)

Druhý díl slavné Husitské trilogie, v novém vydání.

Reynevan a Samson si pohodlně žijí v Praze, zatímco Šarlej se přidal k husitským polním vojskům, což je – jak on tvrdí – skvělá příležitost k nenápadnému hromadění majetku z kořisti.

světová

Boží bojovníci

494 Kč
439 Kč
O renesanci 1 - 11%
(1x)
První svazek souboru O renesanci spojuje dvě klasické knihy esejů o renesančním umění.
světová
Ukázky

O renesanci 1

808 Kč
718 Kč
Zobrazuji 41 - 60 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 50 > >>