A v tu chvíli je po lásce

Nakladatel: Argo 2014
Není v prodeji
179 Kč
pohlídat

Anotace

Soubor volně zachycuje životní cesty Juniora, který přijíždí jako chlapec s matkou a bratrem za otcem do USA, přes jeho první citová a tělesná vzplanutí, pověstné sukničkaření až po nevěru, která mu zásadně změní život – přijde o snoubenku a není schopen se z toho ani po letech vybabrat. Může za to jízlivý, téměř nepřítomný otec, jehož...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Poločas rozpadu lásky je navždy

Témata imigrace, střetávání kultur a neslučitelnost snů a reality se za posledních několik dekád stala evergreenem literatury nejen anglosaské provenience. Mnozí z takzvaných diasporických autorů jsou dnes celebritami, jejich romány se držely dlouhé týdny na žebříčcích popularity a získávaly prestižní literární ceny.
Celá recenze

Sexy nárazy do mantinelů

Prozaické knihy Hispanoameričanů Junota Díaze a Justina Torrese se ostře navážejí do hispánských machistických stereotypů a představ. Zároveň ovšem ilustrují limity tolerance americké většinové společnosti. (...) Protagonistou a hlavním vypravěčem povídkové sbírky Junota Díaze (1968) A v tu chvíli je po lásce je náš "starý známý" Junior - drsný karibský playboy, jehož představy o ženách jsou křiklavým katalogem žádoucích částí jejich těl. Tohoto Hispánce s africkými kořeny a autorovo "špatné" alter ego můžeme totiž už znát z románu ověnčeného Pulitzerovou cenou Krátký, leč divuplný život Oskara Wajda (česky vydalo rovněž Argo v roce 2009). Hrdinou a vypravěčem prvotiny Justina Torrese (1980), nazvané My, zvířata, je citlivý mladík, který má - stejně jako autor -dva starší bratry a vyrůstá v rasově smíšeném manželství koncem osmdesátých let v čistě bělošském městečku na severu státu New York. (...) Obě prózy jsou v nejlepším slova smyslu sexy. Zejména co do jazyka, jenž se pokouší překonat propast mezi reálnou zkušeností a slovem.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
A v tu chvíli je po lásce
Autor:
Díaz, Junot
Nakladatel:
Argo
Edice:
AAA - Edice angloamerických autorů
EAN:
Doporučená prodejní cena:
179 Kč
Originál:
The Brief Wondrous Life of Oscar Wao
Překlad:
Punge Puchalská, Barbora
Popis:
Elektronická kniha, 164 stran, bez zabezpečení DRM, 0,4 MB ePUB ePUB, 1,1 MB Mobi Mobi, 1,3 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2014