Nejprodávanější tituly - únor 2022
literatura

Při loupání cibule - 11%
(3x)
Kniha pamětí známého německého spisovatele, která vzbudila rozruch jeho přiznámím, že sloužil u zbraní SS.
literatura

Při loupání cibule

321 Kč
286 Kč
Putování k Port Arthuru - 11%
Ústředním motivem knihy je román spisovatele Josefa Škvoreckého "Zbabělci", kolem kterého se odvíjí několikavrstevný příběh. Sleduje genezi vzniku díla, život J. Škvoreckého i osud jeho generace,
literatura

Putování k Port Arthuru

233 Kč
207 Kč
Celý život - 11%
(7x)
Ucelené vydání deníkových zápisků Jana Zábrany, které se rozprostírají téměř celým obdobím komunistického režimu, zahrnují nejen reflexi dobových událostí, ale jsou i jistým oknem do duše tohoto českého básníka a překladatele.
literatura

Celý život

539 Kč
479 Kč
Moje šílené století (souborné vydání) - 11%
(1x)
V roce devadesátých narozenin jednoho z nejznámějších českých spisovatelů 20. století Ivana Klímy vycházejí souborně v jednom svazku jeho paměti Moje šílené století.
literatura
Ukázky

Moje šílené století (souborné vydání)

626 Kč
556 Kč
Obklopeni knihami - 11%
Knihovny se spisovateli pojí nezpřetrhatelné pouto. Příběhy slavných literátů, kteří strávili část své kariéry obklopeni knihami.
literatura

Obklopeni knihami

269 Kč
239 Kč
Obraz literatury z oblasti Jeseníků - 20%
Knihu Obraz literatury z oblasti Jeseníků pojal L. Martinek jako studii, v které se zabývá spisovateli, kteří se inspirovali Jesenickem i autory narozenými na Jesenicku – českými i německými.
literatura
Ukázky

Obraz literatury z oblasti Jeseníků

100 Kč
80 Kč
Nejlepší hlavy mé generace - 11%
(1x)
V knize Nejlepší hlavy mé generace Ginsberg vychází především z vlastní zkušenosti, popisuje svá první setkání s Kerouacem, Burroughsem i dalšími členy beat generation a nabízí na ně vskutku neotřelý, kritický a přitom nesmírně živý pohled.
literatura

Nejlepší hlavy mé generace

448 Kč
398 Kč
Švejk hádankou? - 11%
V knize podává autor soubor svých celoživotních studií o Haškovi a Švejkovi. První část obsahuje zasvěcený popis vzniku Osudů dobrého vojáka Švejka. V druhé části svazku nalezneme přehled čelních představitelů takzvané Pražské Bohémy.
literatura

Švejk hádankou?

180 Kč
160 Kč
Tanec reality - 11%
Tanec reality je autobiografie jako léčebný akt. Ohlédnout se zpět do vlastní minulosti je obdobou hloubení v našich vlastních duších.
literatura
Ukázky

Tanec reality

331 Kč
294 Kč
Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval - 11%
Monografie se zabývá medialitou díla Karla Teigeho a Vítězslava Nezvala, dvou vůdčích postav českého poetismu, z pohledu filozofie médií.
literatura

Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval

203 Kč
181 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 58 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>