Nejprodávanější knihy - únor 2022
Evropa

Dějiny Španělska v datech
Detailní přehled španělských dějin od pravěku po současnost (závěrečným limitem je fotbalový triumf Španělska na šampionátu v létě roku 2010).
Evropa

Dějiny Španělska v datech

531 Kč
Vesnice 'kanibalů'
(1x)
V srpnu 1870, ve vesničce Hautefaye, v kraji Dordogne byl během dvou hodin odsouzen jistý mladý šlechtic a pak zaživa upálen za přítomnosti několika set osob, které jej obviňovali, že vykřikoval: "Ať žije republika!"
Evropa

Vesnice "kanibalů"

202 Kč
Tělo, věda, stát
(1x)
Kniha se zabývá profesionalizací porodnictví v osvícenském období.
Evropa

Tělo, věda, stát

338 Kč
Bulharsko
Autor pojednává o jednom ze dvou nejmladších států Evropské unie, který však délkou svých dějin patří k těm nejstarším v rámci Evropy, i když stále ještě ne k těm dost probádaným. Tudy vedla cesta, kudy do nitra kontinentu přicházela neolitická civilizace, zde měli svá království Thrákové, zájmy Řekové a po nich Římané, sem zamířili Slované i turkitští Bolgaři a vznikly tu 1. a 2. bulharská říše soupeřící s Byzancí. Po dlouhém období v osmanské říši se v 19. století zrodil nový bulharský stát, který se stal významným činitelem v rámci oblastí Balkánu a jímž je dodnes.
Evropa

Bulharsko

144 Kč
Na stopě neznámému
(1x)
První mikrohistorická práce o dějinách 19. století. A. Corbin v ní rekonstruuje svět obyčejného měšťana, žijícího na pařížské periferii, jenž nijak nezasáhl do velký dějin a jehož život je typickým pro anonymní masy lidí z nižších sociálních vrstev.
Evropa

Na stopě neznámému

229 Kč
Za naši a vaši svobodu
Kniha mladého historika je monumentální sondou po polských dějin 18. a 19. století. Autor v ní barvitým způsobem líčí proces formování se moderního polského národa "revoluční cestou", tolik odlišnou od české národní emancipace.
Evropa

Za naši a vaši svobodu

305 Kč
Evropa - Dějiny jednoho kontinentu
(4x)
Rozsáhlá syntetická práce profesora historie Londýnské univerzity mapující dějiny Evropy od prehistorických počátků až po pád komunismu na počátku 90. let minulého století.
Evropa

Evropa - Dějiny jednoho kontinentu

1 272 Kč
Lidová kultura v raně novověké Evropě
V jedné ze svých nejslavnějších prací anglický historik představuje lidovou kulturu raně novověké Evropy jako celek. Přitom ukazuje, že její podoby byly výrazně formovány sociálními podmínkami, v nichž vznikaly, a kolektivními představami.
Evropa

Lidová kultura v raně novověké Evropě

338 Kč
Králové divotvůrci
(1x)
Jeden z nejinspirativnějších otců historické školy Annales se své práci sleduje vznik magické a zázračné představy o léčitelských schopnostech panovníků středověké Francie a Anglie.
Evropa

Králové divotvůrci

323 Kč
Sovětská tragédie
(1x)
Rozsáhlá monografie anglického historika představuje zajímavý a nezvyklý pohled na ruské a sovětské dějiny 20. století. Autor klade důraz na dějiny ideologií a na sociální dopady socialistického experimentu v Rusku.
Evropa

Sovětská tragédie

448 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 31 položek
<< < 1 2 3 4 > >>