Nejprodávanější tituly - únor 2022
povídky

Ptačí ulice - 11%
Čtyři povídky v Ptačí ulici jsou magickou procházkou předválečnou židovskou Varšavou, která zmizela a už se nevrátí. Krajinou polozapomenutých, pozvolna zanikajících vzpomínek na předky, k nimž autora váže hluboký osobní vztah.
povídky

Ptačí ulice

224 Kč
199 Kč
Auto z pralesa - 11%
Knihy Daisy Mrázkové vedou nenásilným, křehkým způsobem k nejpodstatnějším otázkám lidské existence.
povídky
Ukázky

Auto z pralesa

224 Kč
199 Kč
Bazar zlých snů - 11%
(1x)
Nová povídková kniha slavného mistra napětí obsahuje i texty, které ještě nikdy knižně nevyšly! Každý příběh je navíc opatřen úvodem o tom, kdy a jak vznikal a co vedlo Stephena Kinga k tomu, aby ho vytvořil.
povídky

Bazar zlých snů

378 Kč
336 Kč
Horké výstřiky - 20%
Padesát erotických povídek, v kterých si zkrátka každý přijde na své. Je to kniha, ve které pro romantiku nezbývá moc místa. Kniha plná příběhů. Nejen o vzrušujících zážitcích, ale i tajných snech a představách.
povídky
Ukázky

Horké výstřiky

89 Kč
71 Kč
Kapitoly o utopeném jablku - 11%
Kniha povídek a úvah spisovatele Stanislava Vávry, která volně navazuje na předchozí dílo Kapitoly o krvácejícím jablku.
povídky

Kapitoly o utopeném jablku

162 Kč
144 Kč
Klingsor - 11%
V roce 1920 vyšly pod titulem Klingsor poprvé tři povídky Hermanna Hesseho, pozdějšího nositele Nobelovy ceny za literaturu. Na první pohled se jeví dosti různorodé, a přece mají jedno společné: vztah k expresionismu. Povídka Klein a Wagner je patrně
povídky
Ukázky

Klingsor

223 Kč
198 Kč
Krocení sopek
Dvanáct autorů, dvanáct neobyčejných příběhů z Filipín, Vietnamu, Thajska, Indonésie a Singapuru.
povídky
Ukázky

Krocení sopek

80 Kč
Povídky - 11%
(1x)
Česká knižnice přináší kratší prózy ze všech období Čepovy tvorby, od knižního debutu Dvojí domov z poloviny dvacátých let až po exilové Cikány. Výběr a komentář Tomáš Kubíček, příprava textu Marie Havránková.
povídky

Povídky

296 Kč
263 Kč
Povídky ke kávě II. - 20%
Autorka oslovuje čtenáře uceleným souborem humorných textů doslova „ze života“. Podtitul povídkové knihy „Jak přežít (v) manželství a zachovat si zdravý ženský rozum“ jasně napovídá, okolo čeho se její humorné texty tematicky točí.
povídky
Ukázky

Povídky ke kávě II.

99 Kč
79 Kč
Šalomounova pečeť
Soubor povídek jugoslávského dramatika a prozaika.
povídky

Šalomounova pečeť

80 Kč
Amazonské Medy - 11%
Soubor povídek, který se podstatně odlišuje od autorovy dosud známé převážně básnické tvorby, nám připomíná pohádkový svět a jako takový jistě dokáže přimět k zamyšlení nejen dospělého, ale i dětského čtenáře.
povídky

Amazonské Medy

242 Kč
215 Kč
Anděl Esmeralda - 11%
Kniha nabízí průřez spisovatelovou tvorbou od konce sedmdesátých let do současnosti. V jistém smyslu přitom může sloužit jako úvod do DeLillova světa, najdeme v ní totiž většinu autorových erbovních témat: odcizení, paranoiu, obavu či děs ze světa.
povídky
Ukázky

Anděl Esmeralda

223 Kč
198 Kč
Cesta na konec světa aneb pouť do Santiaga de Compostela - 20%
Poutník Zanim Utíkal putuje se svým Imaginárním přítelem, duchem pana Václava Šaška z Bířkova, účastníkem poselstva, vyslaného v 15 století Jiřím z Poděbrad „Na konec světa,“ po podobné cestě v dnešním století.
povídky
Ukázky

Cesta na konec světa aneb pouť do Santiaga de Compostela

99 Kč
79 Kč
Doma i jinde - 21%
Kniha volně navazuje na předchozí povídkový soubor Doma. Opět jsme v několika povídkách uvedeni do běžného života židovských obyvatel venkova a maloměsta v polovině 19. století.
povídky
Ukázky

Doma i jinde

58 Kč
46 Kč
Exhumace - 11%

Kdo má rád Kahudu, má ho rád pro jeho skvělé vypravěčství, pro jeho obrazutvornost a humor, pro jeho rochnění v textu o životě a všem, co k němu patří. Další povídková kniha v kompaktní sérii druhých vydání.

povídky

Exhumace

194 Kč
172 Kč
Křehké věci - 11%
Sbírka strašidelných, humorných i velice zvláštních povídek, které získaly prestižní ceny, i ty, které zatím vyšly jen v naprosto okrajových tiskovinách, na internetu nebo vůbec nikde. Jedna novela doplňuje knihu Američtí bohové.
povídky

Křehké věci

269 Kč
239 Kč
Pavouk - 20%
Magické povídky současníka Gustava Meyrinka, básníka fantastické grotesky. Postavy jeho příběhů jsou jedinou skutečností v nedefinovatelnosti a nevědomí lidského bytí vystaveného šílenství, sugesci a hrůze v obnažené realitě syrového života.
povídky
Ukázky

Pavouk

49 Kč
39 Kč
Rukověť pábitelského učně - 20%
(2x)
Soubor Rukověť pábitelského učně obsahuje povídkovou tvorbu Bohumila Hrabala ze 70. let 20. století. Vesměs jde o texty psané v Kersku a Kerskem inspirované.
povídky
Ukázky

Rukověť pábitelského učně

210 Kč
168 Kč
Šest problémů pro dona Isidra Parodiho - 11%
(2x)
Svérázná kniha záhad z pera Jorge Luise Borgese a Adolfa Bioye Casarese, v níž detektiv řešící případy je vězněn (byť neprávem) za vraždu a kde všechno je vždycky jinak, nežli se na první pohled zdálo.
povídky

Šest problémů pro dona Isidra Parodiho

233 Kč
207 Kč
Tři pocestní - 20%
Tajemný příběh o slavných křtinách na samotě u pastýře Fennela.
povídky
Ukázky

Tři pocestní

49 Kč
39 Kč
Zobrazuji 61 - 80 z 115 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>