Nejprodávanější tituly - únor 2022
povídky

Vezmi si mě - 6%
Titul svou formou navazující na Rhodesovu Antropologii: stovka tragikomických, absurdních, poťouchlých i cynických historek a situací spjatých se vstupem do manželství.
povídky
Ukázky

Vezmi si mě

168 Kč
158 Kč
Dvě miniatury - 20%
Kniha obsahuje dvě povídky Polzunkov a Román v devíti dopisech.
povídky
Ukázky

Dvě miniatury

49 Kč
39 Kč
Hovězí kostky - 6%
(6x)
Dvojnásobný držitel Magnesie Litery za nejlepší prózu (2003 a 2014) a nositel Ceny Josefa Škvoreckého (2010) přichází s novou knihou. Soubor jedenácti povídek, majících společného vypravěče, ne však čas.
povídky
Ukázky

Hovězí kostky

236 Kč
222 Kč
Když smrtelníci spí - 6%

Posmrtně vydaná sbírka Kurta Vonneguta nám předkládá další originální povídky z počátku autorovy kariéry. S působivou jasnozřivostí v nich autor pitvá soudobou honbu za penězi, láskou a věhlasem, která svérázně formuje osudy jeho postav.

povídky
Ukázky

Když smrtelníci spí

229 Kč
215 Kč
Létající Santini - 11%
(1x)
Soubor povídek současného izraelského autora přináší příběhy z dnešního Izraele, často za nutné dávky sarkasmu, často pohledem dítěte a vždy s originální zápletkou i vyústěním.
povídky

Létající Santini

152 Kč
135 Kč
Rosa alchemica - 20%
Okultní, poetické, romanticky laděné‚ povídky nositele Nobelovy ceny za literaturu. Soubor povídek Rosa Alchemica patří v kontextu básníkova díla k jeho nejmystičtějším pracím.
povídky
Ukázky

Rosa alchemica

49 Kč
39 Kč
Písně temných věků - 11%
Antologie Písně temných věků přináší výběr již osvědčených povídek a novel.
povídky
Ukázky

Písně temných věků

295 Kč
262 Kč
Všechno, co se povznáší, se musí setkat - 6%
(1x)
Víra či nevíra a důsledky z toho plynoucí, rodinné rozbroje, rasové postoje, mezilidská nepochopení a nedorozumění, otázky vykoupení či poznání světa – to vše autorka opět podává v dokonalém absurdním tvaru.
povídky

Všechno, co se povznáší, se musí setkat

253 Kč
238 Kč
Adamův kostým
Merzovy povídky a krátké prózy jsou tak obyčejné i rozmanité, tak podivné i poetické jako je sám život: nečekané setkání s věštcem, podivuhodný příběh neznámého vynálezce, teskný život siláckého přistěhovalce, klopotné hledání skromného vesnického umělce.
povídky

Adamův kostým

117 Kč
Nechtěl jsem být Leninem - 11%
(3x)
Povídkový soubor přináší Rusko v krystalické podobě, jak ho známe z velké literatury, čtivý střet klasiky a současné šedi, honosné minulosti a banální přítomnosti, tužeb a životní reality.
povídky

Nechtěl jsem být Leninem

176 Kč
156 Kč
Ropuší kletba - 6%
Po 99 letech od vydání originálu vychází poprvé v téměř kompletní podobě překlad nejzásadnějšího souboru Meyrinkových povídek.
povídky

Ropuší kletba

253 Kč
238 Kč
Antologie moderních arabských povídek - 11%
Výběr povídek z pera nejmladších arabských autorů. Čtenáři tak mají možnost ochutnat poetiku spisovatelů z Egypta, Tuniska, Iráku, Libanonu, Libye, Ománu a Jordánska.
povídky

Antologie moderních arabských povídek

268 Kč
238 Kč
Hovno hoří - 20%
(7x)
Kniha autora Šakalích let, která vtipnou formou odhaluje rozdíly mezi mužským a ženským myšlením. Zábavné čtení plné absurdních historek, jež napsal sám život.
povídky
Ukázky

Hovno hoří

129 Kč
103 Kč
Kruhová leč - 20%
Povídky v této knize vyvěrají z neutuchajícího vypravěčství. Čtenář bezpečně pozná autora podle témat i stylu.
povídky
Ukázky

Kruhová leč

180 Kč
144 Kč
Možná že odcházíme - 11%
(1x)
Každý z nás se někdy ocitne v situaci, která najednou znejistí vše, co dosud prožil. A právě v takových zlomových okamžicích nacházíme i hrdiny Balabánových povídek. Kniha desetiletí v anketě sdružení Litera.
povídky
Ukázky

Možná že odcházíme

179 Kč
159 Kč
Sám na vrcholu hory/ Alone on a Mountaintop - 6%
(1x)
Bilingvní vydání tří povídek, které ukazují tři různé polohy autorova psaní a tři životní situace.
povídky

Sám na vrcholu hory/ Alone on a Mountaintop

219 Kč
206 Kč
Z Aeskulapovy první kapsy - 20%
Knížka je prvním dílem čtyřdílného souboru medicínských historek, který představuje jakousi antologii těch nejzdařilejších humorných příběhů, jež autor - lékař sbírá přes 30 let.
povídky
Ukázky

Z Aeskulapovy první kapsy

140 Kč
112 Kč
O prospěšnosti alkoholismu - 6%
(5x)
Výbor sedmnácti většinou dosud nevydaných satirických povídek, které vznikly ve 20. letech minulého století. Autor slavného románu Mistr a Markéta v nich čtenáře potěší svým humorem, absurdními situacemi a brilantním glosováním poměrů v tehdejším Rusku.
povídky

O prospěšnosti alkoholismu

161 Kč
151 Kč
Dámy z Grace Adieu - 6%
(2x)
Dámy z Grace Adieu jsou první sbírka povídek autorky světového bestselleru Jonathan Strange a pan Norrell a zavádějí čtenáře hluboko do magického světa Férie – a ten nikdy není tak daleko, jak si myslíme.
povídky

Dámy z Grace Adieu

237 Kč
223 Kč
Kdyby zdi promluvily
Výbor z povídkové tvorby bengálské spisovatelky Ášápúrny Debí (1909-1995). Psycholožka bez diplomu, laureátka literárních cen bez základního školního vzdělání - tak lze nazvat tuto největší bengálskou spisovatelku 20. století.
povídky

Kdyby zdi promluvily

68 Kč
Zobrazuji 81 - 100 z 115 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 > >>