Nejprodávanější e-knihy - únor 2022
ostatní

Divadlo Járy Cimrmana po padesátce... - 20%
(1x)

Od založení Divadla Járy Cimrmana uběhlo neuvěřitelných 55 let.

V této knize je zaznamenán kompletní vývoj legendárního souboru od počátků v rozhlasovém pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka přes normalizační nucené přesuny, změnu režimu a odchod Ladislava Smoljaka až po nucené přestávky v účinkování v době koronavirové pandemie. Jde o historii divadla zpracovanou sezonu po sezoně. Je v ní zahrnuto co možná nejvíce zajímavých informací za 55 let jeho působení. Unikátní jsou autentické vzpomínky, které herci poskytli autorovi v průběhu posledních dvou let. Knihu doplňuje řada dobových, dosud nepublikovaných, fotografií a zajímavých dokumentů.

Dá se s nadsázkou říci, že jde o neobjevenou truhlu se spisy o historii DJC, které se jen velmi těžko hledají v takto ucelené podobě.

Nechť vám tato kniha přinese okamžiky radosti i chvíle k zamyšlení.

ostatní
Ukázky

Divadlo Járy Cimrmana po padesátce...

424 Kč
339 Kč
Dívky, které přežily holokaust - 20%

Přežily největší genocidu… a našly odvahu o ní vyprávět. „Řekla jsi mi, že chceš žít…“ – uslyšela Zosia od své matky. A pak společně uprchly z koncentračního tábora Majdanek. Více než 70 let po konci války se rozhodla vyprávět svůj příběh – stejně jako 6 dalších žen, které jejich židovský původ odsoudil ke ztrátě dětství a boji o život.

ostatní
Ukázky

Dívky, které přežily holokaust

279 Kč
223 Kč
Esterčini otcové - 20%
(1x)
Charlotte vyrůstá v rodině nacistického soudce Wilhelma Lange. Život jí připadá naprosto idylický – až do chvíle, kdy po válce zjistí, že jejím skutečným otcem je muž jménem Josef Goldenberg.
ostatní
Ukázky

Esterčini otcové

279 Kč
223 Kč
Frida nespoutaná - 20%
Frida Kahlo v roce 1938 ještě čeká na umělecký průlom.
ostatní
Ukázky

Frida nespoutaná

297 Kč
238 Kč
Globalizovaná Indie - 20%
Pamatuji tradiční Indii bez cizího zboží, aut a supermarketů. Pak nastala doba globalizace
ostatní
Ukázky

Globalizovaná Indie

399 Kč
319 Kč
Hodně jsem nikde - 20%
Michael Třeštík ve své autobiografii vypráví o dobách dávných i nedávných. Ať už jeho ambice omezovala politická situace či pandemie, vždy měl potřebu (nejen) sám sobě něco dokazovat.
ostatní
Ukázky

Hodně jsem nikde

209 Kč
167 Kč
Jak porozumět kočičí řeči - 20%
Kočky vyvíjejí ohromné úsilí k tomu, aby s námi komunikovaly. Jsou to vysoce inteligentní nezávislé bytosti, které umí komunikovat s námi lidmi, stejně jako mezi sebou. Tato kniha vám ukáže, jak dobře naslouchat a pozorně kočku pozorovat.
ostatní
Ukázky

Jak porozumět kočičí řeči

179 Kč
143 Kč
Marie Terezie: Tchyně Evropy - 20%
Marie Terezie po letech vládnutí zjišťuje, že mír, jemuž tolik obětovala, moc nevynáší. Proto zahajuje politiku, která jí vynese přízvisko Tchyně Evropy. Svůj vliv a moc získává novou strategií – skrze domluvené sňatky svých dětí.
ostatní
Ukázky

Marie Terezie: Tchyně Evropy

199 Kč
159 Kč
Marie Terezie: Všichni věrní a nevěrní - 20%

Druhý díl trilogie o nejvýznamnější panovnici na českém trůnu Prohrává válku o habsburské dědictví. Prohraná se ale zdá i bitva o její manželství s Františkem Štěpánem. Říši ohrožuje nejen pruský král Fridrich II., ale i Francouzi a Bavorové, kteří se dostanou až do Prahy.

ostatní
Ukázky

Marie Terezie: Všichni věrní a nevěrní

229 Kč
183 Kč
Mikuláš Teich: Moje století (1918-2018) - 20%
Život Mikuláše Teicha byl dlouhý doslova jako jedno století. Narodil se ještě za Rakouska-Uherska a vyrůstal v masarykovském Československu, které nikdy nepřestal obdivovat. Přesto republiku dvakrát opustil.
ostatní
Ukázky

Mikuláš Teich: Moje století (1918-2018)

300 Kč
240 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 264 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 27 > >>