Nejprodávanější tituly - březen 2022
historické osobnosti

Kdo mířil na Hrad? - 11%
Během více než sedmdesátileté historie Československa se vystřídalo několik dějinných epoch charakterizovaných rozdílnými politickými poměry a na Pražském hradě se zároveň postupně vyměnilo devět mužů ve funkci prezidenta.
historické osobnosti
Ukázky

Kdo mířil na Hrad?

332 Kč
295 Kč
Ladislav Štoll - 11%
Publikace se věnuje mapování vlivu novináře, literárního kritika, politika a komunistického ideologa Ladislava Štolla (1902–1981) na formování československé kultury ve 20. století.
historické osobnosti
Ukázky

Ladislav Štoll

536 Kč
476 Kč
Deset let s Václavem Havlem - 11%
(3x)
Ladislav Špaček pracoval v letech 1992-2003 jako mluvčí prezidenta Václava Havla.
historické osobnosti

Deset let s Václavem Havlem

314 Kč
279 Kč
M+ B+ M - 11%
(5x)
M+B+M. Josef Mašín, Josef Balabán, Václav Morávek. Tři králové z doby nacistické okupace. Nezpochybnitelní hrdinové, kteří neváhali riskovat a položit životy za osvobození Československa....
historické osobnosti

M+ B+ M

349 Kč
310 Kč
Vzpomínky Čechokanaďana - 11%
(1x)
Kniha zachycuje životní příběh Miloše Šuchmy (*1940), který v roce 1968 spolu zakládal Klub angažovaných nestraníků a po své emigraci do Kanady, kde se stal šéfredaktorem časopisu Západ a předsedou Českého a Slovenského národního sdružení v Kanadě...
historické osobnosti

Vzpomínky Čechokanaďana

225 Kč
200 Kč
Jan Žižka - 6%
(11x)

Velká Žižkova biografie z dílny respektovaného znalce husitské doby představuje táborského hejtmana v netradičním světle.

historické osobnosti
Ukázky

Jan Žižka

632 Kč
593 Kč
Muž bez tváře - 11%
(3x)
Fascinující vyprávění o Putinově vzestupu a vládě je vynikajícím dílem žurnalistické literatury a českému čtenáři přinese nejedno překvapení.
historické osobnosti

Muž bez tváře

314 Kč
279 Kč
Historik mezi politology - 11%
Publikace je dílem studentů a kolegů Jana P. Kučery, který třicet let působil na katedře politologie FSV UK. Kniha proto zahrnuje texty věnující se problematice, s níž docent Kučera spojil svou přednáškovou i výzkumnou činnost.
historické osobnosti

Historik mezi politology

288 Kč
256 Kč
Anabáze Petra Artona - 11%
Šestnáctiletý židovský chlapec Salomon Apfelbaum uprchl v roce 1938 se svou rodinou před nacisty nejprve z Teplic do Prahy. Po vzniku protektorátu útěk pokračoval přes Varšavu, Vilnius, Moskvu, Vladivostok, Kobe, Šanghaj, Singapur, ...
historické osobnosti

Anabáze Petra Artona

261 Kč
232 Kč
Anthropoid aneb zabili jsme Heydricha - 11%
(3x)
Komiksová kniha sleduje příběh parašutistů ze všech výsadků souvisejících s operací, která vedla k zabití Reinharda Heydricha, od jejich seskoku až po hrdinskou smrt.
historické osobnosti
Ukázky

Anthropoid aneb zabili jsme Heydricha

448 Kč
398 Kč
Havel - 11%
Čtivě napsaná a přehledně strukturovaná kniha atraktivní a srozumitelnou formou a za pomoci bohatého obrazového materiálu zprostředkovává obraz osobnosti Václava Havla ve všech jejích rovinách a společenských rolích.
historické osobnosti

Havel

413 Kč
367 Kč
Havel: Pomsta bezmocných - 11%
(1x)
Zcela nový pohled na život a tvorbu Václava Havla od uznávaného polského bohemisty. Dramatik s talentem od Boha, brilantní politik, věrný kamarád a charismatický muž s velkými ambicemi.
historické osobnosti

Havel: Pomsta bezmocných

404 Kč
359 Kč
Jan Žižka - 11%
(1x)

Na Žižkově biografii je nejpřínosnější, jak autor pojímá jeho osobnost. Není tolerantním utrakvistou, neuznává koexistenci různých pravd či různých přístupů k poznání Boha. Koná a chová se přímočaře.

historické osobnosti
Ukázky

Jan Žižka

358 Kč
318 Kč
Poslední kovák – první ministr - 11%
Vyprávění Petra Millera názorně ukazuje, jak se nejvýznamnějších pozic ve státě během revoluce ujímaly osoby, které nebyly (a z logiky věci ani nemohly být) připraveny na zajišťování probíhajících zásadních ekonomických a sociálních reforem.
historické osobnosti

Poslední kovák – první ministr

224 Kč
199 Kč
Vrcholy a pády Winstona Churchilla - 11%
(1x)
Kniha se zabývá Churchillovou rolí ve válečných událostech, především jeho působením v kritickém období, kdy Hitlerovo Německo ohrozilo samotnou existenci Anglie.
historické osobnosti

Vrcholy a pády Winstona Churchilla

448 Kč
398 Kč
Promised Land - 11%
(1x)
A riveting, deeply personal account of history in the making - from the president who inspired us to believe in the power of democracy.
historické osobnosti

Promised Land

899 Kč
799 Kč
Éra nevinnosti - 20%
Naše země po listopadu 1989 prožila dynamický vývoj, který radikálně změnil její tvář. Kniha Éra nevinnosti. Česká politika 1989-1997 nabízí ucelené zachycení této zajímavé doby, jejíž někteří aktéři mnohdy utvářejí i dnešek.
historické osobnosti
Ukázky

Éra nevinnosti

99 Kč
79 Kč
Národní soud nad zrádcem Karlem Sabinou
Fakta, vyšetřování, policejní a soudní protokoly, fotografie. Kniha se zabývá tzv. národním soudem z léta roku 1872, kdy byl spisovatel a libretista Prodané nevěsty Karel Sabina odhalen jako konfident pražského policejního ředitelství.
historické osobnosti

Národní soud nad zrádcem Karlem Sabinou

62 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historické osobnosti
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Heydrichovi „muži z Východní marky“ - 11%
Dne 15. března 1938 oslavovali Vídeňané po anšlusu Rakouska na náměstí Hrdinů Adolfa Hitlera. Po válce se Rakousku podařilo stylizovat se jako „první oběť Hitlerovy dobyvačné politiky“ a nacionální socialismus představit jako čistě „německý“ problém.
historické osobnosti
Ukázky

Heydrichovi „muži z Východní marky“

536 Kč
476 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 166 položek
<< < 1 2 3 4 .. 9 > >>