Nejprodávanější tituly - březen 2022
historie a politika

Muž bez tváře - 11%
(3x)
Fascinující vyprávění o Putinově vzestupu a vládě je vynikajícím dílem žurnalistické literatury a českému čtenáři přinese nejedno překvapení.
historie a politika

Muž bez tváře

314 Kč
279 Kč
Anthropoid aneb zabili jsme Heydricha - 11%
(3x)
Komiksová kniha sleduje příběh parašutistů ze všech výsadků souvisejících s operací, která vedla k zabití Reinharda Heydricha, od jejich seskoku až po hrdinskou smrt.
historie a politika
Ukázky

Anthropoid aneb zabili jsme Heydricha

448 Kč
398 Kč
Havel - 11%
Čtivě napsaná a přehledně strukturovaná kniha atraktivní a srozumitelnou formou a za pomoci bohatého obrazového materiálu zprostředkovává obraz osobnosti Václava Havla ve všech jejích rovinách a společenských rolích.
historie a politika

Havel

413 Kč
367 Kč
Havel: Pomsta bezmocných - 11%
(1x)
Zcela nový pohled na život a tvorbu Václava Havla od uznávaného polského bohemisty. Dramatik s talentem od Boha, brilantní politik, věrný kamarád a charismatický muž s velkými ambicemi.
historie a politika

Havel: Pomsta bezmocných

404 Kč
359 Kč
Poslední kovák – první ministr - 11%
Vyprávění Petra Millera názorně ukazuje, jak se nejvýznamnějších pozic ve státě během revoluce ujímaly osoby, které nebyly (a z logiky věci ani nemohly být) připraveny na zajišťování probíhajících zásadních ekonomických a sociálních reforem.
historie a politika

Poslední kovák – první ministr

224 Kč
199 Kč
Vrcholy a pády Winstona Churchilla - 11%
(1x)
Kniha se zabývá Churchillovou rolí ve válečných událostech, především jeho působením v kritickém období, kdy Hitlerovo Německo ohrozilo samotnou existenci Anglie.
historie a politika

Vrcholy a pády Winstona Churchilla

448 Kč
398 Kč
Promised Land - 11%
(1x)
A riveting, deeply personal account of history in the making - from the president who inspired us to believe in the power of democracy.
historie a politika

Promised Land

899 Kč
799 Kč
Éra nevinnosti - 20%
Naše země po listopadu 1989 prožila dynamický vývoj, který radikálně změnil její tvář. Kniha Éra nevinnosti. Česká politika 1989-1997 nabízí ucelené zachycení této zajímavé doby, jejíž někteří aktéři mnohdy utvářejí i dnešek.
historie a politika
Ukázky

Éra nevinnosti

99 Kč
79 Kč
Národní soud nad zrádcem Karlem Sabinou
Fakta, vyšetřování, policejní a soudní protokoly, fotografie. Kniha se zabývá tzv. národním soudem z léta roku 1872, kdy byl spisovatel a libretista Prodané nevěsty Karel Sabina odhalen jako konfident pražského policejního ředitelství.
historie a politika

Národní soud nad zrádcem Karlem Sabinou

62 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historie a politika
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Hovory s Pavlem Fischerem - 11%
(1x)
Rozhovor spisovatelky Aleny Ježkové a senátora Pavla Fischera, někdejších spolužáků z vysoké školy.
historie a politika

Hovory s Pavlem Fischerem

296 Kč
263 Kč
Baťové versus Československo - 11%
(2x)
Autor knihu rozdělil mezi hlavní tři protagonisty Tomáš Baťa st. (1876), J. A. Baťu a Tomáše Baťu ml. (1914). Snaží se provést ekonomickou a právní analýzu z pohledu znalostí roku 2021.
historie a politika

Baťové versus Československo

198 Kč
176 Kč
Bílá smrt - 20%

Strhující popis nemilosrdných bojů proti drtivé sovětské přesile Životní příběh legendárního finského odstřelovače Sima Häyhäho (1905–2002), nenápadného, drobného chlapíka, který za Zimní války se Sovětským svazem výrazně zasáhl do těžkých bojů o řeku Kollaa.

historie a politika
Ukázky

Bílá smrt

199 Kč
159 Kč
Císař František Josef I. - Mýty a pravda - 11%
Jaký byl císař František Josef I. v soukromí? Na tuto otázku dává Katrin Unterreiner mnoho odpovědí a představuje tak různé pohledy na muže, jenž stál 68 let v čele mocné monarchie a podílel se na utváření evropských dějin.
historie a politika

Císař František Josef I. - Mýty a pravda

287 Kč
255 Kč
Dálkový výslech - 11%
Dálkový výslech Václava Havla je nejosobitější a také nejúspěšnější knihou našeho bývalého prezidenta.
historie a politika

Dálkový výslech

269 Kč
239 Kč
Habsburkové. Vzestup a pád světové velmoci - 11%
(1x)
Portrét pozoruhodné dynastie, která, ať se nám to líbí nebo ne, ovlivnila charakter naší vlasti, Evropy i celého světa.
historie a politika

Habsburkové. Vzestup a pád světové velmoci

449 Kč
399 Kč
Napoleon - 11%
(1x)
Od uznávaného historika a autora bestsellerů Paula Johnsona – „velmi čtivý a zábavný životopis“ (The Washington Post) jedné z nejvýznamnějších osobností v moderní evropské historii: Napoleona Bonaparta.
historie a politika

Napoleon

224 Kč
199 Kč
To, nač se vzpomíná - 11%
Autor se ve vzpomínkách vrací do dětství, které narušila první světová válka a bolševická revoluce v SSSR. V jedenácti letech se svými rodiči emigroval do Estonska, strastiplná pouť byla poznamenána dokonce smrtí autorova bratra a sestry.
historie a politika
Ukázky

To, nač se vzpomíná

1 080 Kč
960 Kč
Vyzvědačky bez závoje - 11%
Některé za cenu obrovského osobního rizika pomáhaly své vlasti v době ohrožení, jiné toužily po dobrodružství a snažily se zajistit si pohodlný život.
historie a politika

Vyzvědačky bez závoje

449 Kč
399 Kč
Byl jsem brněnským katem - 11%
(2x)
František Babočka se narodil v roce 1901 v chudé rodině. Byl ale jiný než ostatní chlapci z vesnice. Na přání otce se vyučil řezníkem a zjistil, že má silný vnitřní vztah ke krvi a k zabíjení zvířat.
historie a politika

Byl jsem brněnským katem

269 Kč
239 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 131 položek
<< < 1 2 3 4 .. 7 > >>