Nejprodávanější e-knihy - duben 2022
povídky

Vina - 20%
Patnáct povídek prestižního berlínského advokáta a oceňovaného spisovatele.
povídky
Ukázky

Vina

199 Kč
159 Kč
Výsek - 20%
(2x)
Jedenáct let vycházely pravidelně v časopise Čilichili sloupky Pavlač Emila Hakla. Zveřejnit všechny by nejspíš bylo čtenářsky neúnosné, a tak jsme se vydali osvědčenou cestou autorského výběru.
povídky
Ukázky

Výsek

166 Kč
133 Kč
Bůh s tančícími ústy - 20%
Pokud máte rádi příběhy o nebezpečných výpravách do exotických krajin, kde dobrodruhy neohrožují jen záludní domorodci, dravé šelmy a přírodní živly, ale také temná magie a démonické příšery, pak jsou zde tři čtivé povídky.
povídky
Ukázky

Bůh s tančícími ústy

129 Kč
103 Kč
Dračí nevěsta - 20%
Drzá Sanje má už osamělého života na zděděném statku plné zuby. Nemíní se zahrabat na samotě za vsí, jejíž obyvatelé ji nemají v lásce. Má plán. Prodá statek a odejde do města za prací… Kherachrenn se toulá krajem a žije svůj klidný dračí život.
povídky
Ukázky

Dračí nevěsta

89 Kč
71 Kč
Hříšní lidé města Písku
(1x)
V každém městě, a dokonce i v každé obci žijí tací, kteří stojí na druhé straně zákona a ze svých hříchů se pak zpovídají před soudem. A právě o nich pojednává další povídková kniha bývalého kriminalisty Ladislava Berana.
povídky
Ukázky

Hříšní lidé města Písku

179 Kč
Paměti pankáčova dědečka - 20%
Povídková knížka „Paměti pankáčova dědečka“ jsou příběhy na pomezí memoárů z autorova života. Prožitky z mládí se v našich myslích nejvíce uchovávají a sítem času z nich odstraníme vše „plevelné“ a zůstává jen příjemné vzpomínání na mládí.
povídky
Ukázky

Paměti pankáčova dědečka

120 Kč
96 Kč
Polotec - 20%
Povídky v knize Polotec se vracejí k několika epizodám novodobých českých dějin, splétají prameny napínavého příběhu - po kterých k nám vrávorají karikatury Marka Douši, a přinášejí vnímavému čtenáři svůj nadhled i varování.
povídky
Ukázky

Polotec

135 Kč
108 Kč
Stopa ze snu - 20%
Soubor dvanácti kratších, stylově vytříbených Hesseho textů.
povídky
Ukázky

Stopa ze snu

139 Kč
111 Kč
Strážci z hlubin času - 20%
Patnáct strašidelných povídek, které sepsal přítel a literární následovník H. P. Lovecrafta August Derleth na základě náčrtů a fragmentů z Lovecraftovy pozůstalosti.
povídky
Ukázky

Strážci z hlubin času

349 Kč
279 Kč
Alice - 20%
Povídková kniha Alice je trochu jiná než předcházející dva tituly Judith Hermannové. Ohledává nejzazší bod — smrt.
povídky
Ukázky

Alice

119 Kč
95 Kč
Matka vzala roha - 20%
Vedle základní dějové linie, která je rámována působivým příběhem matky, vykresluje Dutka jeden lidský úděl prostřednictvím miniatur, zachycením jedinečného konkrétního zážitku, situace, nálady. Právě v tom spočívá dar jeho vyprávění.
povídky
Ukázky

Matka vzala roha

99 Kč
79 Kč
Noční kousky - 20%
Sbírka povídek inspirovaná rytinami malíře Jacquese Callota. V souhrnném celku vychází tato klasická sbírka v češtině vůbec poprvé od doby svého vydání v roce 1817.
povídky
Ukázky

Noční kousky

199 Kč
159 Kč
Deset + jedna - 20%
Jedenáct na sobě nezávislých povídek nabízí příběhy různých žánrů. S lehkou nadsázkou si vychutnáte napětí i dobrodružství, ale hlavně neotřelý humor, ať už na české hradní zřícenině, nebo třeba v newyorské podzemce.
povídky
Ukázky

Deset + jedna

99 Kč
79 Kč
Doma i jinde - 21%
Kniha volně navazuje na předchozí povídkový soubor Doma. Opět jsme v několika povídkách uvedeni do běžného života židovských obyvatel venkova a maloměsta v polovině 19. století.
povídky
Ukázky

Doma i jinde

58 Kč
46 Kč
Pavouk - 20%
Magické povídky současníka Gustava Meyrinka, básníka fantastické grotesky. Postavy jeho příběhů jsou jedinou skutečností v nedefinovatelnosti a nevědomí lidského bytí vystaveného šílenství, sugesci a hrůze v obnažené realitě syrového života.
povídky
Ukázky

Pavouk

49 Kč
39 Kč
Rukověť pábitelského učně - 20%
(2x)
Soubor Rukověť pábitelského učně obsahuje povídkovou tvorbu Bohumila Hrabala ze 70. let 20. století. Vesměs jde o texty psané v Kersku a Kerskem inspirované.
povídky
Ukázky

Rukověť pábitelského učně

210 Kč
168 Kč
Tajemství a záhady historie - 20%
Kniha publicisty Karla Kýra přináší šedesát příběhů z historie, zaměřených především na tajemství, záhady a svědectví zázraků. Dočtete se například o kapucínských katakombách v Palermu, o bílé paní v Hofburgu, ...
povídky
Ukázky

Tajemství a záhady historie

89 Kč
71 Kč
730 - 20%
Bizarní zpráva o stavu Československé lidové armády na konci 80. let minulého století. Druhé vydání rozšířené o několik dříve nepublikovaných povídek.
povídky
Ukázky

730

30 Kč
24 Kč
Hovězí kostky - 20%
(8x)
10 povídek provázaných chodem času odehrávajících se v letech 1982-2014.
povídky
Ukázky

Hovězí kostky

189 Kč
151 Kč
Měsíc nad řekou Tejo - 20%
Soubor krátkých próz, které vznikaly pro potřeby literární show EKG, kterou spolu s Jaroslavem Rudišem léta Igor Malijevský organizuje, vymýšlí a moderuje v divadle Archa.
povídky
Ukázky

Měsíc nad řekou Tejo

189 Kč
151 Kč
Zobrazuji 21 - 40 z 49 položek
<< < 1 2 3 > >>