Nejprodávanější tituly - květen 2022
dějiny všedního dne

Rozpad židovského života - 11%

Kolektivní monografie se zabývá stavem a proměnami židovské menšiny v období druhé republiky a zároveň zohledňuje reakce a postoje většinové české (československé) společnosti.

dějiny všedního dne

Rozpad židovského života

293 Kč
260 Kč
Zákeřná mefitis - 6%
(1x)
Kniha se věnuje několika důležitým aspektům ambiciózního projektu tzv. "zdravotní policie". Tento osvícenský pojem bychom dnes mohli přeložit výrazy jako "veřejná hygiena" nebo "sociální medicína".
dějiny všedního dne

Zákeřná mefitis

338 Kč
318 Kč
Medvěd - 6%
(4x)
Francouzský historik se zabývá různými aspekty boje církve proti těmto představám a proměnám postavení této šelmy v symbolice středověku.
dějiny všedního dne

Medvěd

331 Kč
311 Kč
Feudální společnost - 6%
(1x)
Blochova Feudální společnost představuje dnes již klasický pokus o postižení totálních dějin středověké společnosti. Na rozdíl od Králů divotvůrců zde autor předkládá syntetický výklad dějin západní Evropy od pozdní antiky po ranou renesanci.
dějiny všedního dne

Feudální společnost

423 Kč
398 Kč
Nejcitlivější místo režimu
(1x)
Názory a vzpomínky šestadvaceti členů Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných (VONS) jsou v knize doplněny mnoha fotografiemi a dokumenty. Příloha: CD – Informace o Chartě 77 (Infoch) 1978-1992.
dějiny všedního dne

Nejcitlivější místo režimu

89 Kč
Chytila patrola...aneb prostituce za Rakouska i republiky - 11%
Autorka v knize představuje prostituci v Českých zemích v dobách rakousko-uherské monarchie a v počátcích Československé republiky.
dějiny všedního dne

Chytila patrola...aneb prostituce za Rakouska i republiky

216 Kč
192 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 46 položek
<< < 1 .. 3 4 5