Nejprodávanější knihy - květen 2022
filosofie a náboženství

Zůstává mi však milost Boží - 11%
Historik Jindřich Charouz předkládá veřejnosti životopis olomouckého arcibiskupa Josefa Matochy. Ukazuje jeho skryté talenty, seznamuje nás s jeho veřejným působením a přesvědčivě odhaluje, jak obstál během své jedenáctileté internace.
filosofie a náboženství

Zůstává mi však milost Boží

359 Kč
319 Kč
Kérky na srdci - 11%
Autor je americký jezuita, který už více než třicet let požehnaně působí mezi mladistvými členy gangů v Los Angeles. Otec Greg je vynikající a vtipný vypravěč, ale především Boží muž na svém místě, vyzařující Kristův soucit a bezpodmínečné přijetí.
filosofie a náboženství

Kérky na srdci

314 Kč
279 Kč
O svobodě myšlení a slova - 11%
(1x)
John Stuart Mill (1806-1873) je nejvlivnějším anglicky mluvícím filozofem 19. století. V anglosaském světě patří mezi nejznámější Millovy texty jeho spis O svobodě, který vyšel v roce 1859 a z kterého vám předkládáme druhou kapitolu...
filosofie a náboženství

O svobodě myšlení a slova

81 Kč
72 Kč
Schleiermacherova teorie zprostředkování - 11%
Kniha přináší novou, v českém prostředí první monografickou interpretaci myšlení Friedricha Schleiermachera prostřednictvím kategorie zprostředkování. Tuto kategorii ukazuje u Schleiermachera jako svorník (pohybu) myšlení a bytí, logiky a ontologie.
filosofie a náboženství

Schleiermacherova teorie zprostředkování

252 Kč
224 Kč
Evangelium „neznámého“ boha - 11%
(1x)
Třetí, novými texty doplněné a přepracované vydání raně křesťanských textů nalezených v Nag Hammadí, které mění tradiční pohled na vznik křesťanství, postavu Ježíše Krista a počátky katolické církve.
filosofie a náboženství

Evangelium „neznámého“ boha

Jan Kozák (ed.)
378 Kč
336 Kč
Symbolismus lidského těla - 11%
(1x)

Tato kniha nám objevuje nový a zároveň prastarý vztah k druhým lidem i k sobě samému: dokonalé sebepoznání, vědomí, že existují dva zdroje poznání, mozek a srdce, pochopení, že svět i lidé nutně dosvědčují nezměrnost božích možností.

filosofie a náboženství

Symbolismus lidského těla

342 Kč
304 Kč
Afekty a chyby vlastní duše: jejich diagnóza a léčba - 11%
Významný starověký lékař a filosof Galén z Pergama (129–asi 216) se v tomto živém, populárně laděném spisu zamýšlí nad tím, jak se člověk může vyléčit z nezvládnutých afektů, které mu kazí život, a zbavit se chyb, které mu zatemňují úsudek.
filosofie a náboženství

Afekty a chyby vlastní duše: jejich diagnóza a léčba

160 Kč
142 Kč
Církev a peníze - 11%
Proč se peníze a majetek staví do protikladu k pravému poslání církve? A proč si tohle myslí nejen kritici církve, ale i někteří katolíci? Tato knížka nás zve k tomu, abychom o penězích v církvi uvažovali jinak.
filosofie a náboženství

Církev a peníze

332 Kč
295 Kč
Jedno nezbytné - 11%
Spisek Unum Necessarium (v tomto překladu Jedno nezbytné) napsal Komenský dva roky před svou smrtí a koncipoval jej jako svůj odkaz a závěť.
filosofie a náboženství

Jedno nezbytné

224 Kč
199 Kč
Jóga moci - 11%
Tantra nemůže být záminkou pro radovánky. Jejím cílem není – jak se obvykle tvrdí – prožít „opravdovou slast“. Tantrické „překonání předsudků“ nesmí vést k požitkářství a ani uctívání ženského principu není cílem, ale jen nástrojem tantry.
filosofie a náboženství

Jóga moci

494 Kč
439 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 475 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 48 > >>