Nejprodávanější tituly - květen 2022
historické osobnosti

Smrt a pohřby slavných - 20%
(1x)
Mnohé současné biografie historických osobností z pera jinak vynikajících dějepisců jako by postrádaly zakončení – smrt či pohřeb jsou v nich pojednány jen velmi stručně až povrchně, jako by snad k životu té které postavy ani nepatřily. ...
historické osobnosti
Ukázky

Smrt a pohřby slavných

149 Kč
119 Kč
Vincenz Priessnitz - 11%
V první části seznámí kniha čtenáře s životem V. Priessnitze (1799-1851), průkopníka novodobé přírodní léčby a jím založeným prvním vodoléčebným ústavě na světě – dnes Priessnitzovy léčebné lázně Jeseník. ...
historické osobnosti

Vincenz Priessnitz

324 Kč
288 Kč
Z poddaného šlechticem - 11%
Z poddaného šlechticem – tak lze stručně opsat životní příběh Jiřího Albrechta Zbudovského z Rovné Hory (*1604), kteý se z poddanských poměrů přes vrchnostenskou službu vyšvihl až na erbovního měšťana pražské Malé Strany a úředníka desk zemských.
historické osobnosti

Z poddaného šlechticem

Pavel Matlas (ed.)
307 Kč
273 Kč
Edvard Beneš, Němci a Německo III/2 - 11%
Výběrová edice dokumentů Edvard Beneš, Německo a Němci III je v pořadí třetím dílem projektu, jehož záměrem je zdokumentovat vývoj Benešových názorů na problematiku Němců v Československu, na jeho vztah k Německu, Rakousku.
historické osobnosti

Edvard Beneš, Němci a Německo III/2

306 Kč
272 Kč
Geronimo. Paměti náčelníka Apačů - 20%
(2x)
Dobroudružství života snad nejznámějšího indiánského náčelníka Geronimo - čtyřicet let nelítostného boje za právo svobodně žít, dvacet let válečného zajetí v rezervaci.
historické osobnosti
Ukázky

Geronimo. Paměti náčelníka Apačů

121 Kč
97 Kč
Jacqueline Bouvierová Kennedyová Onassisová - 11%
(2x)
Zkušená autorka životopisů (Marilyn Monroe, Katherine Hepburn, Rita Hayworth, Orson Welles...) portrétuje nejslavnější první dámu z dosud nezvyklého pohledu - citlivě líčí zraněnou ženu, skrytou za skvělým vnějškovým obrazem.
historické osobnosti
Ukázky

Jacqueline Bouvierová Kennedyová Onassisová

358 Kč
318 Kč
Karel Horký - rytíř ulice - 11%
Kniha líčí bohatý a dramatický život Karla Horkého (1879-1965), jednoho z významných, ale opomíjených českých žurnalistů první poloviny 20. století.
historické osobnosti

Karel Horký - rytíř ulice

608 Kč
540 Kč
Padrino Krejčíř - Gangster - 20%
(1x)
Kniha přinese řadu novinek, bude mít bohatou obrazovou přílohu a také velkou mapu s pavoukem vztahů kolem Krejčíře a jeho podvodů.
historické osobnosti
Ukázky

Padrino Krejčíř - Gangster

199 Kč
159 Kč
Eleonora Akvitánská. Vzpurná královna - 6%
Eleanor Akvitánská – dvojnásobná královna, manželka francouzského krále Ludvíka VII. a poté anglického krále Jindřicha II. matka tří králů vládla téměř sedmdesát let.
historické osobnosti
Ukázky

Eleonora Akvitánská. Vzpurná královna

338 Kč
318 Kč
Zápisky z Vůdcova Hlavního stanu - 20%
Felix Hartlaub byl považován za velkou naději německé literatury a historiografie. Příslušel k zpracovatelskému týmu válečného deníku při Vrchním velitelství německé armády v Hitlerově Hlavním stanu.
historické osobnosti
Ukázky

Zápisky z Vůdcova Hlavního stanu

99 Kč
79 Kč
Čtení o Václavu Havlovi - 11%
Čtení o Václavu Havlovi nemá suplovat potřebnou monografii o Havlově literárním díle, chce však oživit diskusi o autorově umělecké a kritické tvorbě, stejně jako o přístupech, které k ní otevírají cestu.
historické osobnosti

Čtení o Václavu Havlovi

170 Kč
151 Kč
Karel Havlíček. Portrét novináře - 6%
(1x)
Popularizační studie o Karlu Havlíčkovi od našeho předního politologa. Havlíček jako zdroj inspirace pro dnešní myšlení o politice a společnosti.
historické osobnosti

Karel Havlíček. Portrét novináře

219 Kč
206 Kč
Krátké věčného spasení upamatování - 11%
Jezuitský misionář Antonín Koniáš vystupuje v obecném povědomí české společnosti jako notoricky známý hubitel knih a pronásledovatel svobody vyznání a myšlení.
historické osobnosti

Krátké věčného spasení upamatování

221 Kč
197 Kč
Podivná úmrtí - 20%
Dozvíte se jak to bylo se smrtí Mozarta, Havlíčka Borovského, Jana Lucemburského, Giacoma Casanovy, Jana Roháče z Dubé, ale i Aloise Rašína a mnoha dalších.
historické osobnosti
Ukázky

Podivná úmrtí

139 Kč
111 Kč
Václav Havel – Vilém Prečan: Korespondence 1983–1989 - 11%
(1x)
Kromě 244 dopisů, které si Havel s Prečanem vyměnili v letech 1983–1989 jsou v knize otištěny dva jejich dopisy z přelomu let 1978–1979. V úhrnu je to dosud nejpodrobnější svědectví o tom, co učinilo z Václava Havla vůdčí postavou.
historické osobnosti

Václav Havel – Vilém Prečan: Korespondence 1983–1989

558 Kč
496 Kč
Národní soud nad zrádcem Karlem Sabinou
Fakta, vyšetřování, policejní a soudní protokoly, fotografie. Kniha se zabývá tzv. národním soudem z léta roku 1872, kdy byl spisovatel a libretista Prodané nevěsty Karel Sabina odhalen jako konfident pražského policejního ředitelství.
historické osobnosti

Národní soud nad zrádcem Karlem Sabinou

62 Kč
Nejcitlivější místo režimu
(1x)
Názory a vzpomínky šestadvaceti členů Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných (VONS) jsou v knize doplněny mnoha fotografiemi a dokumenty. Příloha: CD – Informace o Chartě 77 (Infoch) 1978-1992.
historické osobnosti

Nejcitlivější místo režimu

89 Kč
Freudové - 11%
Eva Weissweilerová zachycuje i to, co Freud sám nazýval „rodinným románem“, například psychoanalytikovu fanatickou nenávist k pěti sestrám jako možný kořen jeho podivného názoru, že ženy na rozdíl od mužů nemají žádné „nad-já“.
historické osobnosti

Freudové

351 Kč
312 Kč
Pinochet - 64%
(2x)
Chilský historik se ve své knize snaží vytvořit životopisný portrét generála Pinocheta bez apriorních ideologických východisek. Věnuje se represivní povaze režimu, ale také budování nové ekonomické struktury pod taktovkou mladých neoliberálních ekonomů.
historické osobnosti

Pinochet

556 Kč
198 Kč
Moje archa úmluvy - 20%
Skaut a kněz vzpomíná nad stránkami obrazových deníků. S moudrostí a osobitým humorem glosuje zákruty na své životní cestě.
historické osobnosti
Ukázky

Moje archa úmluvy

35 Kč
28 Kč
Zobrazuji 141 - 160 z 160 položek
<< < 1 .. 6 7 8