Nejprodávanější knihy - červenec 2022
přírodní vědy

Nedaleko nekonečna - 11%

Cílem knihy je ukázat matematiku jako zdroj inspirace umění, přinejmenším pro žánr literární. Autor k tomu zvolil formu krátkých příběhů s vtipnou pointou a srozumitelným komentářem.

přírodní vědy

Nedaleko nekonečna

266 Kč
236 Kč
Sedm krátkých přednášek z fyziky - 11%
Lekce byly napsány především pro ty, kdo vědí jen málo anebo vůbec nic o přírodních vědách, jejich literární styl a obsah však ocení i odborně poučený čtenář.
přírodní vědy

Sedm krátkých přednášek z fyziky

149 Kč
132 Kč
Strom poznání
(1x)
Jedna z hlavních myšlenek knihy souvisí s pojmy „strukturní determinismus" a „autopoiesis": Organismus vnímá pouze takovou realitu, která odpovídá jeho vlastní struktuře, a má tendenci tuto strukturu replikovat, utvářet sebe sama.
přírodní vědy

Strom poznání

134 Kč
Co je nového v biologii
(2x)
Do jaké míry umí živé organismy ovlivňovat samy sebe a své okolí? Anton Markoš přibližuje, jak se na tuto otázku i díky novým výzkumným možnostem dívají současní biologové.
přírodní vědy
Ukázky

Co je nového v biologii

90 Kč
Hmyz - 11%
Kniha našeho předního entomologa doc. RNDr. Jiřího Zahradníka, která byla již dříve vydána v devíti světových jazycích se konečně dostává do rukou i českému čtenáři.
přírodní vědy

Hmyz

341 Kč
303 Kč
Plazi - Fauna ČR - 11%
Publikace navazuje na předcházející svazek z řady Fauna (Fauna ČSFR Plazi – Reptilia, Academia 1992). Jedná se však o nové zpracování dostupných informací o fauně plazů u nás.
přírodní vědy

Plazi - Fauna ČR

536 Kč
476 Kč
Stezkami záhadných zvířat - 11%
(1x)
Vzrušující výpravy po stopách neznámých zvířat! Dávno neplatí Cuvierův názor ze začátku 19. století, že všechna velká zvířata žijící na této planetě byla již objevena a popsána. Stále jsou objevovány nové druhy živočichů, velkých i malých.
přírodní vědy

Stezkami záhadných zvířat

359 Kč
319 Kč
Částice na konci vesmíru - 11%
(2x)
Kterak nás honba za Higgsovým bosonem dovedla až na práh nového světa
přírodní vědy
Ukázky

Částice na konci vesmíru

358 Kč
318 Kč
Čistota a nebezpečí - 11%
Přední britská antropoložka Mary Douglasová si za předmět dnes již klasické práce Čistota a nebezpečí zvolila analýzu idejí čistoty, nečistoty, znečištění a tabu.
přírodní vědy

Čistota a nebezpečí

313 Kč
278 Kč
Kniha o fyzice - 11%

Velkolepá mozaika atraktivních témat z historie fyziky a přírody od velkého třesku až po vzdálenou budoucnost ztrácející se kdesi v nekonečnu.

přírodní vědy

Kniha o fyzice

629 Kč
559 Kč
Zobrazuji 141 - 150 z 158 položek
<< < 1 .. 13 14 15 16 > >>