Nejprodávanější tituly - srpen 2022
filosofie

Malá filosofie člověka a Slovník filosofických pojmů - 11%
Kniha má svůj základ v přednáškách o úvodu do filosofie, které autor pronesl na Pedagogické fakultě a Filosofické fakultě UK.
filosofie

Malá filosofie člověka a Slovník filosofických pojmů

359 Kč
319 Kč
Etika - 11%
(1x)
Stěžejní dílo Barucha Spinozy, významného nizozemského filozofa 17. století, v novém revidovaném vydání.
filosofie

Etika

390 Kč
346 Kč
Jedno nezbytné - 11%
Spisek Unum Necessarium (v tomto překladu Jedno nezbytné) napsal Komenský dva roky před svou smrtí a koncipoval jej jako svůj odkaz a závěť.
filosofie

Jedno nezbytné

224 Kč
199 Kč
Lepší než člověk - 11%
Je morálně oprávněné, aby medicína nejen léčila nemoci, ale i vylepšovala člověka? Věda by mohla v dohledné době zvýšit lidskou inteligenci, zlepšit paměť, prodloužit život a zpomalit stárnutí, a dokonce i zdokonalit náš charakter.
filosofie

Lepší než člověk

216 Kč
192 Kč
Malá kniha stoicismu - 11%
Kde najít radost? Odkud získat sílu? Jak čelit různým strachům? Jak se vyrovnat se smrtí blízkého člověka? A co si počít s depresivními myšlenkami, které se stále vracejí?
filosofie

Malá kniha stoicismu

358 Kč
318 Kč
Druhá derivace touhy III. - 11%
Třetí kniha trilogie úvah Druhá derivace touhy nadčasově komentuje události, které se během našich životů dotýkaly nás všech.
filosofie

Druhá derivace touhy III.

313 Kč
278 Kč
Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin - 11%
Autorka ukazuje logickou jednotu Teilhardova díla, vykládá podrobně všechny hlavní pojmy jeho teorie a používá jeho dílo jako celek včetně nepublikovaných dopisů, což je ojedinělé i v mezinárodním kontextu teilhardovských studií.
filosofie

Evoluce jako cesta k Bohu v díle Teilharda de Chardin

331 Kč
294 Kč
Metafyzika - 11%
Jeden ze základních textů řecké filosofie. Co je vlastně skutečné? Jednotlivé nebo obecné? Platón tvrdil, že skutečnost přísluší pouze obecným idejím a jednotlivosti jsou jen nedokonalé... Podle Aristotela, který s Platónem nesouhlasí...
filosofie

Metafyzika

360 Kč
320 Kč
Mysterium Coniunctionis III. - 11%
Třetí díl studie rozdělování a spojování duševních protikladů v alchymii charakterizuje hermeneutická práce přibližující současnému člověku symboliku, jejíž pomocí chtěl autor „popsat či zformulovat religiózní prožitek ...
filosofie

Mysterium Coniunctionis III.

448 Kč
398 Kč
Symbolismus čtyř bytostí - 11%
(1x)
Významný francouzský antropolog se v této knize zabývá proměnami symbolů, které obklopují Krista ve slávě na tympanonu mnoha katedrál a klášterních kostelů a které představují okřídlený muž nebo anděl, orel, lev a okřídlený býk.
filosofie

Symbolismus čtyř bytostí

268 Kč
238 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 112 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 12 > >>