Nejprodávanější tituly - září 2022
sociologie

Modernizace na pokračování. - 11%
(2x)
Kniha je věnována problematice sociálních a politických dějin českých zemí od konce 18. století do vzniku první československé republiky.
sociologie
Ukázky

Modernizace na pokračování.

403 Kč
358 Kč
Proč si nerozumíme - 11%
Náš úsudek je však až příliš často chybný a důsledky mohou být tragické, a to nejen pro nás, ale i pro naše okolí. Gladwellovy pečlivě vyargumentované názory možná čtenáři nebudou vždy příjemné, ale o to hlouběji k němu proniknou.
sociologie

Proč si nerozumíme

359 Kč
319 Kč
Ženy a moc - 11%
Autorka ve dvou přednáškách analyzuje, jakým překážkám musely napříč historií ženy čelit a dokumentuje to na příkladech sahajících od literární postavy Odysseovy manželky Penelopy až po kandidátku na prezidentku USA Hillary Clintonovou.
sociologie

Ženy a moc

178 Kč
158 Kč
Akademické svobody ve věku konformity - 11%
Tato provokativní kniha sleduje zánik akademických svobod v kontextu měnících se představ o účelu univerzity a povaze vědění a je výzvou a voláním do zbraně za sílu akademického myšlení.
sociologie
Ukázky

Akademické svobody ve věku konformity

329 Kč
292 Kč
Bůh na ulici - 11%
Norský františkán Ole Martin se rozhodl opustit klášter a strávit padesát dní rozprostřených do tří let jako bezdomovec na ulicích Osla a Kodaně.
sociologie

Bůh na ulici

242 Kč
215 Kč
Jak fungují inovace - 11%
Kniha známého britského zoologa a popularizátora vědy navazuje na bestsellery Racionální optimista a Evoluce všeho, v nichž líčí cestu lidstva od doby kamenné k současné prosperitě.
sociologie
Ukázky

Jak fungují inovace

404 Kč
359 Kč
Sociální stratifikace - 11%

Knížka, vydaná původně v roce 2000, vznikla jako učební text pro kurs, který autorka přednášela studentům prvního ročníku sociologie na Fakultě sociálních věd UK. Pro aktuální vydání nebyla revidována ani doplněna.

sociologie

Sociální stratifikace

198 Kč
176 Kč
Osm teorií náboženství - 11%
(1x)
Palsova kniha se ihned po svém vydání v Oxford University Press stala vyhledávaným úvodem do studia náboženství a dnes je na světových universitách pokládána za osvědčenou učebnici, z níž čerpají své znalosti studenti religionistiky i dalších oborů.
sociologie

Osm teorií náboženství

405 Kč
360 Kč
Stát v rozkladu - 11%
(1x)
Proč naše země stále nevzkvétá? Koronavirová pandemie v plné nahotě ukázala ochablé tělo Česka. Stát není pořádně schopen postarat se o své chudé, nemocné a ohrožené.
sociologie

Stát v rozkladu

269 Kč
239 Kč
Dejte lidem peníze - 11%
Koncept se pod názvem základní nepodmíněný příjem (ZNP) stal jedním z velkých témat naší doby. V posledních letech o něm zapáleně diskutují odborníci i široká veřejnost napříč sociálním i politickým spektrem.
sociologie

Dejte lidem peníze

313 Kč
278 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 70 položek
<< < 1 2 3 4 .. 7 > >>