Nejprodávanější tituly - září 2022
film a divadlo

Divadlo nebo život! - 11%
Jak se dívat na svět, na život, na události, na situace a na lidské konání? – Jako na divadlo. A proč ne?
film a divadlo

Divadlo nebo život!

108 Kč
96 Kč
Hry - 11%
Tvorba Milana Uhdeho pro divadlo se klene nad téměř šest desítek let trvajícím časovým úsekem. Svazek shrnuje dva tucty her a přináší autorovo dramatické dílo v doposavad největší šíři.
film a divadlo

Hry

1 000 Kč
889 Kč
Račte vstoupit do divadla - 11%
Katalog k výstavě. Výstava Račte vstoupit do divadla vychází z polozapomenutého fenoménu divadelních cedulí, ukazuje jejich obsahový i formální vývoj a všechny funkce, které cedule a divadelní plakát plnily a plní.
film a divadlo

Račte vstoupit do divadla

171 Kč
152 Kč
Stanislavského objev herecké kreativity a jeho sociokulturní souvislosti - 11%
Téma této studie tvoří Stanislavského pojetí herectví jako tvorby, což souvisí s fenoménem tak charakteristickým pro období modernity, jaký představuje objev lidské kreativity.
film a divadlo

Stanislavského objev herecké kreativity a jeho sociokulturní souvislosti

108 Kč
96 Kč
Herec je svou vlastní možností - 11%
Autorem „poznámek o herectví“ je docent Josef Vinař (1934 – 2015), pedagog, psycholog a teatrolog, spojený především s působením na pražské DAMU.
film a divadlo

Herec je svou vlastní možností

179 Kč
159 Kč
A v každém zlomku tohoto času umírá člověk… - 11%

Norma, normativita, normalizace… Čtenáři se nabízí nejen srovnání českých normalizačních a postkomunistických seriálů, ale i jejich poselství, která nemusí být tak odlišná, jak by se na první pohled mohlo zdát.

film a divadlo

A v každém zlomku tohoto času umírá člověk…

134 Kč
119 Kč
Člověk v situaci - 11%
Kniha předního českého divadelního teoretika a historika Jana Císaře je reflexí současné inscenační praxe včetně proměn, které divadlo prodělalo v posledních desetiletích.
film a divadlo

Člověk v situaci

187 Kč
166 Kč
Poučení hercům - 11%
Středověký japonský herec, dramatik a divadelní principál Zeami Motokijo sepsal během první třetiny 15. století řadu traktátů týkajících se herecké práce v divadle nó a hodnocení estetických kvalit představení.
film a divadlo

Poučení hercům

216 Kč
192 Kč
Předpoklady japonské scéničnosti - 11%
(1x)
Vnímání krásy – vybrané japonské estetické koncepty / Obřad a scénování / Scénologie japonského prostoru k obývání / Energie slova v prostoru / Prostor a pohyb – síla tradic v japonském jevištním umění / Divadelní setkávání Japonska se Západem
film a divadlo

Předpoklady japonské scéničnosti

216 Kč
192 Kč
Dva eseje o komedii
Smát se, či nesmát? To je otázka, již se viktoriánský romanopisec George Meredith snaží rozlousknout v dnes již klasickém Eseji o komedii z roku 1877, který je tu čtenáři poprvé představen v anotovaném českém překladu.
film a divadlo

Dva eseje o komedii

44 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 62 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>