Nejprodávanější knihy v roce 2022
dějiny umění

Jussi Parikka: Od archeologie ke geologii médií - 11%
Předložená kniha se snaží tuzemskému čtenáři v základních konturách a na hlavních uzlových bodech představit myšlení čelního finského teoretika médií Jussiho Parikky.
dějiny umění

Jussi Parikka: Od archeologie ke geologii médií

203 Kč
181 Kč
Egypt. Na vlastní oči - 11%
Po úvodních informacích o základních historických faktech, chronologii, vykopávkách a rozluštění hieroglyfů přechází čtenář z jedné zajímavé kapitoly do druhé: panteon staroegyptských bohů a bohyň, stavby pyramid, mumifikování zemřelých apod.
dějiny umění
Ukázky

Egypt. Na vlastní oči

224 Kč
199 Kč
Hysterie umění - 11%
Svižná a vtipná rekapitulace dějin umění od pravěku po současnost. Hysterie umění přibližuje zajímavosti ze života a díla českých a světových umělců originální vizuální formou a srozumitelnými dialogy.
dějiny umění

Hysterie umění

401 Kč
356 Kč
Ivo Kořán - Texty - 11%
Výběr předložených textů Ivo Kořána byl veden snahou zachytit šíři jeho celoživotního badatelského zájmu. Ivo Kořán zůstává prvním českým uměleckým historikem, který od konce 50. let 20. století systematicky propojoval středověké umění s barokním.
dějiny umění

Ivo Kořán - Texty

486 Kč
432 Kč
Obraz a kult v Čechách 17. a 18. století - 11%
Téma vztahu obrazu a kultu v barokních Čechách pojednává Jan Royt - významný medievalista pro dějiny umění českých zemí a znalec křesťanské ikonografie.
dějiny umění

Obraz a kult v Čechách 17. a 18. století

347 Kč
308 Kč
Stručný přehled vývoje uměleckých slohů v českých zemích - 11%
Publikace je určena nejen studentům a adeptům studia umění a jeho dějin, ale i širší kulturní veřejnosti. Toto vydání zohledňuje vývojem překonané dílčí poznatky vědy o umění a navíc k výkladu poprvé nabízí ilustrace.
dějiny umění

Stručný přehled vývoje uměleckých slohů v českých zemích

179 Kč
159 Kč
Hitlerova sbírka v Čechách 1 - 11%
Kniha přibližuje osudy desítek sochařů a jejich prací z doby národního socialismu, této zvláštní éry dějin, kdy se nietzschovský ideál Nadčlověka vtělil do hmoty a umění se stalo integrální součástí budování státu.
dějiny umění

Hitlerova sbírka v Čechách 1

332 Kč
295 Kč
Vybrané kapitoly z dějin kultury - 11%
(1x)
Autorka se zabývá historickými aspekty dějin výtvarného umění a hudby a snaží se poskytnout ucelený přehled o vývoji nejdůležitějších oblastí umění a kultury zejména v Evropě a v naší zemi. Vhodné především pro studenty gymnázií a středních škol.
dějiny umění

Vybrané kapitoly z dějin kultury

252 Kč
224 Kč
Antonín Buchtel, sběratel s laskavou duší, a jeho kolekce hudebních nástrojů / Antonín Buchtel, A Collector with a Kind Soul, and His Collection of Musical Instruments - 11%
Monografie o sbírce hudebních nástrojů Antonína Buchtela prezentuje kolekci uloženou dnes v Národním muzeu – Českém muzeu hudby i pozoruhodnou osobnost samotného sběratele.
dějiny umění

Antonín Buchtel, sběratel s laskavou duší, a jeho kolekce hudebních nástrojů / Antonín Buchtel, A Collector with a Kind Soul, and His Collection of Musical Instruments

765 Kč
680 Kč
Staré baby - 11%
Přemýšlení o středověkých starých babách a jejich obrazech má emancipační hodnotu – vysvobozuje nejen z konvencí a pout, ale i z diktátu mladě se jevícího, zdravého, pracovitého a množícího se těla.
dějiny umění

Staré baby

269 Kč
239 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 57 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>