Nejprodávanější tituly v roce 2022
společenské vědy

Prolomený kód života - 11%
(2x)
Když se Jennifer Doudnaová v šesté třídě jednou vrátila ze školy, našla na posteli ohmatanou paperbackovou knížku s názvem Dvoušroubovice, kterou jí tam táta nechal. Odložila ji stranou v domnění, že je to nějaká detektivka.
společenské vědy

Prolomený kód života

449 Kč
399 Kč
Opuštěná společnost - 11%
(13x)
Šéfredaktor týdeníku Respekt popisuje dobrodružnou českou cestu od vzniku republiky po současnost a zasazuje dnešní politické a společenské události do historického a evropského kontextu.
společenské vědy
Ukázky

Opuštěná společnost

260 Kč
231 Kč
Pražský slabikář - 11%
(4x)
Literární průvodce českým dvacátým stoletím.
společenské vědy

Pražský slabikář

332 Kč
295 Kč
Prolomení hradeb dvojka - 11%
Bude islamizace celé Evropy dovršena ještě během této generace? Zůstane aspoň jeden stát, kde islám nebude státním náboženstvím? Na tyto a podobné otázky se autor snaží odpovědět v Prolomení hradeb dvojce.
společenské vědy
Ukázky

Prolomení hradeb dvojka

234 Kč
208 Kč
Sudety ve stínu Mnichova - 11%
(1x)
Události, které navždy změnily soužití Čechů a Němců, očima samotných aktérů.
společenské vědy
Ukázky

Sudety ve stínu Mnichova

359 Kč
319 Kč
Práce - 11%
Proč vlastně pracujeme? Práce určuje náš osobní čas, formuje naši identitu a točí se kolem ní organizace celé moderní společnosti. Pracovat nebo si práci hledat je pro nás prý zkrátka přirozené.
společenské vědy

Práce

377 Kč
335 Kč
Tajemství přirozené výchovy - 11%
Mezinárodní bestseller, který obletěl celý západní svět – od Ameriky, přes Velkou Británii, Itálii, Španělsko, Portugalsko, Francii, Německo, Slovensko až po Skandinávii – a všem rodičům, kteří si nevědí rady s výchovou svých ratolestí, otevřel oči…
společenské vědy
Ukázky

Tajemství přirozené výchovy

358 Kč
318 Kč
Tyranie: Dvacet lekcí z 20. století v obrazech - 11%
(1x)

Ilustrované vydání Tyranie dává dílu další rozměr a sílu. Renomovaná německo-americká ilustrátorka Nora Krugová ho svým vynalézavým výtvarným stylem mění ve vizuálně působivé zamyšlení.

společenské vědy
Ukázky

Tyranie: Dvacet lekcí z 20. století v obrazech

447 Kč
398 Kč
Největší záhady kriminalistiky – Vraždy - 11%
(1x)
Publicista Jaroslav Mareš se ponořil do bádání největších českých i československých kriminálních případů. Prošel tisíce stran spisů, znovu vyzpovídal některé svědky a odkryl příběhy plné zločinu a tajemna. Napětí ještě podtrhují dobové fotograf
společenské vědy

Největší záhady kriminalistiky – Vraždy

359 Kč
319 Kč
Klaus - portrét politika ve dvaceti obrazech - 11%
(6x)
Politolog a spisovatel Jiří Pehe podává ve své nové knize ucelený pohled na působení Václava Klause v české i zahraniční politice.
společenské vědy

Klaus - portrét politika ve dvaceti obrazech

176 Kč
156 Kč
Velké proměny - 11%
Jak je možné, že moderní svět funguje? Demografie, zemědělství, energie a hospodářství – to jsou čtyři „velké civilizační přechody“, jež zcela proměnily náš způsob života.
společenské vědy
Ukázky

Velké proměny

449 Kč
399 Kč
Tyranie: 20 lekcí z 20. století - 11%
(13x)
Jeden z předních intelektuálů současnosti, historik Timothy Snyder, přichází po velkých historických pracích Krvavé země a Černá zem s příspěvkem k aktuální debatě o dalším osudu liberální demokracie.
společenské vědy
Ukázky

Tyranie: 20 lekcí z 20. století

224 Kč
199 Kč
Pomsta geografie - 11%
(2x)
V této provokativní knize nabízí Robert D. Kaplan, autor několika bestsellerů ve Spojených státech amerických, nový pohled na globální změny a snaží se najít odpověď na otázku, čemu jednotlivé kontinenty a státy budou muset v budoucích letech čelit.
společenské vědy

Pomsta geografie

409 Kč
363 Kč
Mám, co jsem si zasloužil - 11%
(1x)
Kniha nazvaná podle posledních slov Rudolfa Slánského před popravou detailně a poutavě pojednává o politických motivech a způsobech přípravy politických procesů v padesátých letech, věnuje se se zejména procesu s tzv.
společenské vědy
Ukázky

Mám, co jsem si zasloužil

404 Kč
359 Kč
Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy - 11%
(1x)
Rukopis knihy Ivana Jonáka vznikl mezi roky 2005 až 2011 při jeho několikaletém pobytu ve vězení, kde si odpykával trest za nájemnou vraždu své manželky.
společenské vědy

Sex, Disco, Revoluce! - Vzpomínky majitele Discolandu Sylvie na zlatý časy

404 Kč
359 Kč
České snění - 11%
(3x)
Čtivě napsaná kniha historika Pavla Kosatíka je věnována kolektivním českým snům 19. a 20. století, které vypovídaly zejména o falešných představách, touhách a iluzích, které Češi měli o sobě samých.
společenské vědy

České snění

403 Kč
358 Kč
Na Západě zuří válka - 11%
(2x)
Murray dramaticky líčí, jak ideologie anti-rasismu pronikla do myšlení západní elity, jak ovlivňuje chod škol a institucí, pracovní zákony i veřejnou debatu. Padají sochy zakladatelů americké svobody a hrdinů občanské války.
společenské vědy

Na Západě zuří válka

403 Kč
358 Kč
Vladař - 11%
(1x)
Jeden ze skvostů světové literatury, v němž politik, diplomat a spisovatel Niccolo Machiavelli vytvořil jakýsi manuál vlády, učebnici určenou vladařům i všem, kteří je obklopují.
společenské vědy

Vladař

269 Kč
239 Kč
Průmysl lži - 20%
(18x)
Pokud také patříte k lidem, kteří přísahají na své kritické myšlení, vzdělání a zdravý selský rozum, je tahle kniha přesně pro vás. Přesvědčí vás, že nic takového vlastně neexistuje.
společenské vědy
Ukázky

Průmysl lži

159 Kč
127 Kč
Migrace a nesnášenlivost. Věčný fašismus - 11%
(4x)
Svazek z pera Umberta Eca zahrnuje dvě autorovy práce: Migrace a nesnášenlivost a Věčný fašismus. V první z uvedených prací najdeme část Ecovy přednášky přednesené v rámci sympozia uspořádaného ve Valencii na téma perspektivy třetího tisíciletí.
společenské vědy
Ukázky

Migrace a nesnášenlivost. Věčný fašismus

178 Kč
158 Kč
Zobrazuji 61 - 80 z 1000 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 50 > >>