Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - leden 2023
světová

Mapy smyslu - 11%
(1x)

Lidé různých kultur i dob si vyprávějí mýty a příběhy. Čím to je, že tato vyprávění mají tak podobnou strukturu? Co to vypovídá o lidské mysli, morálce i o světě vůbec?

světová
Ukázky

Mapy smyslu

799 Kč
710 Kč
Po čem rabíni touží - 11%
(5x)
Tuvia Tenenbom tentokrát nemusel procestovat cizí zemi křížem krážem a najezdit tisíce kilometrů nebo mil. Přestože mu na rozdíl od jiných cest nešlo o zdraví či rovnou život, byla to zatím nejtěžší cesta. Vydal se totiž do světa, kde sám vyrůstal.
světová

Po čem rabíni touží

359 Kč
319 Kč
Zničit - 11%
(10x)
Krátce před francouzskými prezidentskými volbami v roce 2027 se na síti objeví video, které jako by ukazovalo popravu možného kandidáta Bruna Jugeho. Paul Raison vystudoval elitní univerzitu a pracuje jako vysoký úředník na ministerstvu hospodářství.
světová

Zničit

449 Kč
399 Kč
Bretaňská idyla - 11%

Desátý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa. Vina veder ten rok v srpnu sužuje dokonce i Bretaň. Komisař Dupin nevidí, že by se mělo ochladit.

světová

Bretaňská idyla

296 Kč
263 Kč
Válka světů. Stroj času - limitovaná edice - 11%

Klasická fantastika svou vizuální přitažlivostí vysloveně vybízí ke komiksovým adaptacím, které jsou čím dál častější a úspěšnější. Francouzští komiksoví tvůrci se tentokrát pustili do stále oblíbených románů H. G. Wellse.

světová
Ukázky

Válka světů. Stroj času - limitovaná edice

718 Kč
638 Kč
Lístek, který explodoval - 58%
Ve vyvrcholení Burroughsovy trilogie se v kratších prózách opět pohybujeme v krajích děsivých nočních můr, vzdáleně připomínajících pralesy Jižní Ameriky, v mimozemském prostoru, ale i v ulicích Londýna a jeho podsvětí.
světová

Lístek, který explodoval

238 Kč
99 Kč
Vzdálená hvězda - 37%
(2x)
Román Vzdálená hvězda vznikl rozpracováním posledního příběhu Nacistické literatury v Americe. Vypravěč líčí se směsí hrůzy a fascinace několik epizod ze života básníka, s nímž se seznámil počátkem 70. let.
světová

Vzdálená hvězda

158 Kč
99 Kč
Nacistická literatura v Americe - 6%
(6x)
Soubor vyprávění, kde banální a všední historky nabývají děsivých a groteskních rozměrů. Bolaño tu má blízko k Borgesovi – věrohodně vypráví o neexistujících spisovatelích, textech a historických osobnostech.
světová

Nacistická literatura v Americe

237 Kč
223 Kč
Kde zrovna jsem - 11%
(3x)
Knihu Kde zrovna jsem můžeme číst jako román, ale i jako pásmo volně navazujících, převážně lyrických povídek spojených hlasem jejich vypravěčky a protagonistky, singl ženy středního věku, pro kterou je samota životní volbou.
světová
Ukázky

Kde zrovna jsem

268 Kč
238 Kč
Konec dětství - 11%
(1x)
Na obloze nade všemi městy planety se náhle objevily vesmírné lodě. V nich k nám dorazila intelektuálně, technologicky i vojensky nadřazená mimozemská rasa známá jako Suveréni.
světová
Ukázky

Konec dětství

358 Kč
318 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 1000 položek
1 2 3 .. 100 > >>