Nejprodávanější tituly - leden 2023
umění

André Breton a základy surrealismu - 11%
(1x)
V této rozsáhlé a dnes již klasické monografii věnované André Bretonovi a základním tématům surrealismu se autor po důkladném rozboru geneze tohoto hnutí na historicko-kulturním pozadí věnuje i vztahu k dobové vědě a ezoterice.
umění

André Breton a základy surrealismu

288 Kč
256 Kč
Karel IV. Historie života velkého vladaře - 11%
(1x)
Monografie Karel IV. Historie života velkého vladaře, je zdařilým pokusem o komplexní zachycení života i doby Karla IV. od jeho politických počátků v severní Itálii až po jeho diplomatickou cestu do Francie na sklonku života.
umění
Ukázky

Karel IV. Historie života velkého vladaře

268 Kč
238 Kč
M Train. Vzpomínky - 11%
(2x)
Nový titul zpěvačky, básnířky a spisovatelky Patti Smith, autorky slavné knihy Just Kids, je ojedinělým autobiografickým záznamem.
umění

M Train. Vzpomínky

314 Kč
279 Kč
Pionýři a roboti - 11%
(1x)
Objevná monografie badatelů v oblasti výtvarné kultury mapuje zlatou éru československé ilustrace, kdy po létech stalinistického socialistického realismu začaly do vizuální tvorby pronikat nejprogresivnější postupy.
umění

Pionýři a roboti

314 Kč
279 Kč
Šuplík plný Zappy - 70%
(1x)

Rozšířené vydání legendární knihy Petra Dorůžky po téměř dvaceti letech! Invenčně psaná umělecká biografie amerického hudebníka přibližuje a komentuje jeho tvorbu a názory. Doplněno o nové kapitoly. Bohatý fotografický doprovod, seznam literatury.

umění

Šuplík plný Zappy

269 Kč
80 Kč
Způsoby vidění - 11%
(2x)
Jedna z nejinspirativnějších a nejvlivnějších knih o umění a vizualitě, která je právem považována za zakladatelskou klasiku oboru vizuálních studií.
umění

Způsoby vidění

266 Kč
236 Kč
Ať žije Žeryk! aneb 85 let spolu - 11%
Žeryk má narozeniny: oslavte je s ním v těch nejlepších scénkách!
umění

Ať žije Žeryk! aneb 85 let spolu

210 Kč
186 Kč
Barokní architektura v Čechách - 11%
(2x)
Kolektiv historiků umění z Univerzity Karlovy a Akademie věd ČR přináší ucelený pohled na příběh barokního stavitelství v Čechách a shrnuje výsledky dosavadního bádání do velkoryse koncipované monografie.
umění

Barokní architektura v Čechách

1 080 Kč
960 Kč
Tři cesty za architekturou - 11%
Kam nás osobitý architekt a spisovatel David Vávra svými kresbami v knize zavede? Podnikneme s ním cestu za základy naší kultury – do Řecka, cestu do země zaslíbené – do Izraele a nakonec cestu za zázrakem nové civilizace Latinské Ameriky.
umění

Tři cesty za architekturou

358 Kč
318 Kč
Torzo
První samostatná kniha fotografa Ondřeje Němce (*1960) přináší sto snímků, které vznikly převážně v prostředí undergroundového společenství v sedmdesátých a osmdesátých letech a zachycují také Prahu oné doby.
umění

Torzo

446 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 277 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 28 > >>