Jedlíci mají za sebou první rok natáčení, zvládli jsme navštívit 4 země a přišel čas přinést vám místní dobroty nejen ve videu, ale i v tradičnější podobě. Ale nebyli bychom to my, abychom nevymysleli něco originálního.
Nová rodinná kuchařka Jednou rukou je první knihou Terezy Veselkové, food blogerky, která se pravidelně umisťuje v TOP 10 českých foodblogů, a mámy dvou malých dětí, která tvoří pod jménem kardamomma.cz.
Jihomoravský kraj se vyznačuje pestrou škálou lidových tradic, které daly vzniknout svérázné regionální gastronomii. Na osobitých rysech zdejší kuchyně se podílí především úrodnost kraje s dostatkem obilí, brambor, ovoce a také vína.
Ještě dříve než senátorem byl Václav Láska houbařem. Dodnes zůstává houbami posedlý – samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu. A celá jeho knížka houbami voní. Ať už to jsou příběhy a vyprávění z lesů, luk a parků, nebo kulinářské rady, recepty atd.
Divoké byliny jsou mnohými vnímány jako plevel. Netuší však, že jejich zelené listy nebo pestrobarevné květy obsahují celou řadu důležitých vitaminů a minerálních látek potřebných pro zdraví a celkovou dávku životní energie.
První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa.
Ať jsou malé a tlusté, nebo velké a tenoučké jako dech, ať jim říkáme lívance, palačinky, crêpes, crespelle, pancake nebo blini – milují je všichni! Jejich příprava je velmi jednoduchá, a přitom se dají donekonečna obměňovat.