Nejprodávanější tituly - prosinec 2023
film a divadlo

Dějiny divadla. Úvod - 9%
Základní historická příručka nabízí nejen chronologický průřez epochami evropského divadla, ale také cílí na jeho ústřední otázky a problémy.
film a divadlo

Dějiny divadla. Úvod

539 Kč
491 Kč
Divadlo Járy Cimrmana po padesátce...
(1x)

Od založení Divadla Járy Cimrmana uběhlo neuvěřitelných 55 let.

V této knize je zaznamenán kompletní vývoj legendárního souboru od počátků v rozhlasovém pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka přes normalizační nucené přesuny, změnu režimu a odchod Ladislava Smoljaka až po nucené přestávky v účinkování v době koronavirové pandemie. Jde o historii divadla zpracovanou sezonu po sezoně. Je v ní zahrnuto co možná nejvíce zajímavých informací za 55 let jeho působení. Unikátní jsou autentické vzpomínky, které herci poskytli autorovi v průběhu posledních dvou let. Knihu doplňuje řada dobových, dosud nepublikovaných, fotografií a zajímavých dokumentů.

Dá se s nadsázkou říci, že jde o neobjevenou truhlu se spisy o historii DJC, které se jen velmi těžko hledají v takto ucelené podobě.

Nechť vám tato kniha přinese okamžiky radosti i chvíle k zamyšlení.

film a divadlo

Divadlo Járy Cimrmana po padesátce...

449 Kč
Mimochodem
(4x)
Slavný režisér ve svých pamětech nic neskrývá a jeho pohled na vlastní bouřlivé životní osudy nepostrádá humor. Popisuje dětství v Brooklynu, vypráví, jak se těžce protloukal jako komik, provede nás celou svou dlouhou režisérskou kariérou.
film a divadlo
Ukázky

Mimochodem

403 Kč
Filmové spekulace
Quentin Tarantino je nejen jedním z nejslavnějších současných filmových tvůrců, ale také jedním z největších filmových expertů. Dlouhá léta v rozhovorech mluvil o tom, že se jednou vrhne na psaní knih o filmech.
film a divadlo

Filmové spekulace

449 Kč
S dětmi do divadla - 9%
Jak s dětmi komunikovat v divadle a o divadle? Proč chodit se třídou do divadla? Podle čeho vybírat představení? Jak děti na návštěvu divadla připravit?
film a divadlo

S dětmi do divadla

197 Kč
179 Kč
Analýza divadelního představení - 9%
(1x)
Pavis přináší doposud chybějící konceptuální rámec pro analýzu divadelních, tanečních a pantomimických představení s přesahem do filmové analýzy.
film a divadlo

Analýza divadelního představení

449 Kč
409 Kč
Harry Potter a věda
Kniha Harry Potter a věda zkoumá vědecké principy oblíbených postav, kouzel, předmětů a scén ze světa tohoto literárního hrdiny. Nabízí vědecká fakta a analýzu pro jeho podporu.
film a divadlo

Harry Potter a věda

296 Kč
Povídky 1.
Povídky psali oba autoři původně pro svá jevištní vystoupení. Proto také první dva tituly /Povídky Š+G 1 a 2/ vydal Supraphon v letech l994 a l995 jako výběr z archivních zvukových záznamů inscenací této dnes už slavné dvojice.
film a divadlo
Ukázky

Povídky 1.

69 Kč
Jak se dělá film
Každý ví, co je to film. Ale jen málokdo si dokáže dopodrobna představit, jak dlouho trvá natočit běžný celovečerní film a kolik lidí se na tom podílí.
film a divadlo

Jak se dělá film

268 Kč
Cesta do pravěku
(1x)
Kolektivní publikace nabídne komplexní a rozmanitou reflexi slavného díla české kinematografie z roku 1955.
film a divadlo
Ukázky

Cesta do pravěku

536 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 102 položek
1 2 3 .. 11 > >>