Nejprodávanější tituly - prosinec 2023
světová poezie

O pití - 11%
(1x)
Ženské, kočky, psaní, hudba. A pití. Tohle všechno se vybaví každému čtenáři Charlese Bukowského; každému asi v jiném pořadí. Po tematických antologiích O kočkách a O psaní vychází nyní další soubor básní a prozaických úryvků, známých i méně známých.
světová poezie
Ukázky

O pití

313 Kč
278 Kč
Peer Gynt - 11%
Klasická dramatická báseň norského dramatika pojednává o osobitém hledání životních hodnot nezkrotného Peera Gynta, který utíká před svou minulostí a stává se světoběžníkem, aby na konci své pouti zjistil, že to nejdůležitější, na něj čeká doma.
světová poezie

Peer Gynt

189 Kč
168 Kč
Španělská poezie Samota, láska, smrt - 20%
LP album "Španělská poezie Samota, láska, smrt" věnované veršům španělských básníků v podání nezapomenutelného herce a charismatického recitátora Jiřího Adamíry.
světová poezie
Ukázky

Španělská poezie Samota, láska, smrt

69 Kč
55 Kč
Tulák - 11%
Sbírka básní Tulák plyne přirozeně jako rozhovor, někdy úplně obyčejný, o každodenním životě, jindy milostný, chvílemi dojemný, často filozofický. Je to rozhovor o nastavení světa, o křehkosti a konečnosti života a nekonečnosti lásky.
světová poezie

Tulák

261 Kč
232 Kč
Zimní recepty, kolektiv autorů - 11%
(3x)
Louise Glücková získala v roce 2020 Nobelovu cenu za literaturu mj. za „nezaměnitelný básnický hlas, který s prostou krásou zobecňuje individuální existenci“ – a tohle zdůvodnění poroty výtečně vystihuje i její novou básnickou sbírku...
světová poezie
Ukázky

Zimní recepty, kolektiv autorů

223 Kč
198 Kč
Bubásně - 11%
Výbor Bubásně z díla německého básníka Christiana Morgensterna vznikl ve spolupráci překladatelů Jany Pokojové a Jana Januly a ilustrátorky Karoliny Žitné.
světová poezie

Bubásně

224 Kč
199 Kč
Krkavec / The Raven - 11%
Poeova slavná báseň „The Raven“ znovu vychází v překladu Tomáše Jacka (druhé vydání).
světová poezie

Krkavec / The Raven

315 Kč
280 Kč
Kůň, který musel zastavit - 11%
(2x)
Výbor ze souhrnného vydání poezie Richarda Brautigana.
světová poezie

Kůň, který musel zastavit

359 Kč
319 Kč
Marie Mračná - 11%
Vydání básnické sbírky doprovází dva další texty. První z nich vznikl na základě rozhovoru s Ivarem Ivaskem z roku 1972 a Elytis v něm hovoří o své poezii. Druhý je Elytisovým projevem, který přednesl u příležitosti udělení Nobelovy ceny.
světová poezie

Marie Mračná

179 Kč
159 Kč
Poezie M. J.Lermontova a A. S. Puškina - 11%
Z komentáře Emauela Frynty k původnímu LP albu "Poezie M.J.Lermontova a A. S. Puškina" vydanému v Supraphonu v roce 1964 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně.
světová poezie
Ukázky

Poezie M. J.Lermontova a A. S. Puškina

62 Kč
55 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 82 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 9 > >>