Nejprodávanější tituly - prosinec 2023
dějiny všedního dne

Kam se jezdilo z nádraží Praha - Těšnov - 11%
Kolik spěchajících cestujících prošlo odjezdovou dvoranou, kolik jízdenek bylo v pokladnách vydáno, kolik půllitrů piva bylo vyčepováno v restauraci a kolik litrů strojního oleje vyteklo z tyčoví parních lokomotiv ...
dějiny všedního dne

Kam se jezdilo z nádraží Praha - Těšnov

620 Kč
551 Kč
Knížka pro zvídavé děti - 20%
Vydejte se s námi na výlet do minulých staletí. Budeme si povídat o tom, na co při vyučování nezbývá čas a na co v učebnicích nebývá místo. Víte, proč někdy nosívali lidé na hrady svoje peřiny? Proč se přesýpací hodiny často předcházely a kolik vážily první kapesní hodinky? Máte představu, co byla hrkavice a k čemu sloužil keser?
dějiny všedního dne
Ukázky

Knížka pro zvídavé děti

199 Kč
159 Kč
Pozorovat, popsat, stvořit - 11%
Ve druhé polovině 18. století již policie neznamenala obecně řádnou správu země či obce jako v dřívějších stoletích, ale ani to ještě nebyl orgán dohlížející na pořádek a bezpečnost, jak ho známe dnes.
dějiny všedního dne

Pozorovat, popsat, stvořit

313 Kč
278 Kč
Kniha o městě dam - 11%
(2x)
Kristina Pisánská (1364–1430), která se díky svému otci lékaři pohybovala několik let na pařížském francouzském královském dvoře, patří k prvním ženským intelektuálkám, jež ve svých literárních textech reflektovaly problematiku života žen.
dějiny všedního dne

Kniha o městě dam

358 Kč
318 Kč
Krajané za velkou louží- historie české nahrávky v USA / Bohemia on Records - Early Czech Sound Recordings in the United States - 11%
Česko-anglická publikace představuje první ucelenější pohled na doposud nezkoumaný fenomén zvukových nahrávek, které v první polovině dvacátého století produkovaly americké gramofonové firmy pro početnou komunitu českých imigrantů v USA.
dějiny všedního dne

Krajané za velkou louží- historie české nahrávky v USA / Bohemia on Records - Early Czech Sound Recordings in the United States

270 Kč
240 Kč
Osadní toulky III. - 11%

Třetí díl populární řady Osadní toulky čtenáře zavede na další místa zrodu dvou českých fenoménů 20. století – trampingu a nohejbalu, které zásadním způsobem ovlivnily životní osudy několika generací, trávících volný čas na trampských osadách.

dějiny všedního dne

Osadní toulky III.

242 Kč
215 Kč
Plíživá kontrarevoluce v Semilech 1968 - 11%
V roce 1968 se Semily staly jedním z důležitých míst společenského dění, proslavené články Ludvíka Vaculíka. Za doby normalizace si tehdejší události vysloužily jednoznačný odsudek a byly někdy označovány jako plíživá kontrarevoluce.
dějiny všedního dne

Plíživá kontrarevoluce v Semilech 1968

240 Kč
214 Kč
Tu stojím, inak nemôžem… - 11%
Ústav pro studium totalitních režimů (ÚSTR) společně se Slovenským státním archivem v Bratislavě vydali publikaci připomínající 500. výročí vzniku luterské reformace.
dějiny všedního dne

Tu stojím, inak nemôžem…

232 Kč
206 Kč
Za dveřmi číhají přízraky - 11%
(1x)

Po zhroucení třetí říše existovalo poslední místo, které slibovalo bezpečí: rodina. Platila za jedinou hodnotu, která bez větší úhony přetrvala nacismus.

dějiny všedního dne

Za dveřmi číhají přízraky

314 Kč
279 Kč
Vlivní muži pražských předměstí - 11%
Kniha porovnává komunální elity dvou pražských předměstských obcí, Karlína a Libně, v letech 1861-1914. Právě toto období přineslo prudký růst pražské aglomerace spojený s řadou zásadních změn.
dějiny všedního dne

Vlivní muži pražských předměstí

324 Kč
288 Kč
Zobrazuji 81 - 90 z 99 položek
<< < 1 .. 7 8 9 10 > >>