Nejprodávanější tituly - únor 2023
dějiny umění

Kniha textů /eseje o umění/ - 11%
Kniha textů o umění od architekta a fotografa Milana Pitlacha, jednoho z exulantů, kteří po vpádu sovětských vojsk bloudili rozvráceným světem, je jeho posledním odkazem rodné zemi.
dějiny umění

Kniha textů /eseje o umění/

378 Kč
336 Kč
Umění a emancipace. Výbor z textů Piotra Piotrowského - 11%
Kniha Umění a emancipace je v českém prostředí prvním uceleným pokusem vyrovnat se s odkazem významného polského intelektuála, jehož myšlenky zůstávají podnětné nejen na poli dějin moderního a současného umění.
dějiny umění

Umění a emancipace. Výbor z textů Piotra Piotrowského

342 Kč
304 Kč
Hudba - 11%
Dějiny možná píší vítězové. Muziku však mají na svědomí rebelové. Pro většinu lidí jsou dějiny hudby pouze matným pojmem ze školních učebnic, s nímž má jejich vlastní posluchačský zájem jen málo společného.
dějiny umění

Hudba

449 Kč
399 Kč
Signatury všech věcí - 11%

Poznámky k teorii moderního a současného umění Připravovaná publikace navazuje na podobně koncipovanou knihu Abeceda věcí.

dějiny umění

Signatury všech věcí

306 Kč
272 Kč
Význam ve výtvarném umění - 11%
Nově revidované vydání slavného souboru studií vlivného historika umění přináší nejen cenné vhledy do diskusí o dějinách umění ve středověku a v renesanci, ale je i cenným příspěvkem k dějinám idejí.
dějiny umění

Význam ve výtvarném umění

340 Kč
302 Kč
Obrazy a předobrazy
Publikace dokumentuje tři mezinárodní přehlídky současného umění, které Karel Císař připravil za posledních zhruba deset let.
dějiny umění

Obrazy a předobrazy

135 Kč
Životy nejvýznačnějších malířů, sochařů a architektů - 11%
Životy nejvýznačnějších malířů, sochařů a architektů, jež Giorgio Vasari publikoval v roce 1550, kdy mu bylo necelých čtyřicet let, jsou nejzábavnější a nejtrvalejší knihou o výtvarném umění, která byla kdy napsána.
dějiny umění

Životy nejvýznačnějších malířů, sochařů a architektů

673 Kč
598 Kč
Jiná modernita - 20%
Na příkladu čtyř vyhraněných malířských solitérů se snaží ukázat, že skutečně hodnotná umělecká díla 20. století často nevznikala v hřmotu avantgard, ale naopak tehdy, kdy se přemýšliví a talentovaní malíři odvraceli od módních avantgardních vln.
dějiny umění
Ukázky

Jiná modernita

245 Kč
196 Kč
Dějiny českého výtvarného umění VI (1958-2000), sv. 1+2 - 6%
(1x)
Šestým dílem se dovršuje velký projekt pojednávající o vývoji českého umění ve všech jeho oblastech a žánrech, od architektury, malířství, kresby, grafiky a sochařství přes umělecká řemesla, fotografii, scénografii atd.
dějiny umění

Dějiny českého výtvarného umění VI (1958-2000), sv. 1+2

1 274 Kč
1 199 Kč
Slovník biblické ikonografie - 11%
(1x)
Slovník má zájemci o výtvarné umění pomoci "číst" biblické náměty a porozumět jejich vývoji v dějinách umění. Do slovníku byla vedle osob a událostí Starého a Nového zákona zařazena ikonografická hesla související s biblickou výpovědí.
dějiny umění

Slovník biblické ikonografie

338 Kč
300 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 20 položek
<< < 1 2