Nejprodávanější Kniha nebo Omalovánka - březen 2023
historické podobory

Modrá krev - 11%
(1x)

Unikátní cyklus České televize Modrá krev nyní v přehledném knižním zpracování! Nahlédněte do pohnutých osudů české aristokracie a poznejte sídla, která bývala jejich domovem.

historické podobory

Modrá krev

422 Kč
375 Kč
Výjezd šťastný - 11%
Deníky mladých Šternberků z kavalírské cesty, podniknuté počátkem 60. let 17. století, představují unikát mezi podobnými prameny k dějinám cestování v období baroka, už proto že jsou z většiny psány dobovou, navíc živou a barvitou češtinou.
historické podobory
Ukázky

Výjezd šťastný

448 Kč
398 Kč
Vzpomínky na Núbii, zmizelou zemi zlata - 11%
Núbie, země na rozhraní středomořského světa a subsaharské Afriky, je dnes v širší veřejnosti téměř zcela neznámá, navzdory svým pozoruhodným, byť často pohnutým dějinám.
historické podobory
Ukázky

Vzpomínky na Núbii, zmizelou zemi zlata

675 Kč
600 Kč
Šternberkové, panský rod v Čechách a na Moravě - 11%
(1x)
První monografie o rodu Šternberků od roku 1824 je určena pro nejširší veřejnost, která se zajímá o historii šlechty, všeobecnou historii i o dějiny hradů a zámků.
historické podobory

Šternberkové, panský rod v Čechách a na Moravě

359 Kč
319 Kč
Albigenská historie - 11%
Základní pramen ke křížové výpravě proti albigenských katarům v jižní Francii na počátku 13. století z pera cisterciáckého mnicha, který byl přímým svědkem tažení.
historické podobory
Ukázky

Albigenská historie

313 Kč
278 Kč
Gablonz / Jablonec - 11%
(1x)
Kniha je mozaikou zarámovanou jednou lokací a jedním stoletím. V krátkých kapitolách vedle objektivních dějin stojí osudy tamních rodin, jedinců i žijících pamětníků. Páteř tvoří trefné citace z dobových novin i literatury.
historické podobory

Gablonz / Jablonec

332 Kč
295 Kč
Životice: obraz (po)zapomenuté tragédie - 6%
(10x)
Životice: malá vesnice uprostřed Těšínského Slezska. Po Mnichovu zabrána Polskem, po 1. září 1939 se jako dobyté území stává součástí Říše.
historické podobory
Ukázky

Životice: obraz (po)zapomenuté tragédie

279 Kč
262 Kč
Nizozemská kultura v 17. století - 11%
(2x)

Esejisticky pojatou knihu Nizozemská kultura v 17. století Johan Huizinga publikoval v roce 1932. Společně s Podzimem středověku patří k jeho mistrovským dílům. Pro období 17. století vidí ideál v podobách měšťanské elitní kultury.

historické podobory
Ukázky

Nizozemská kultura v 17. století

223 Kč
198 Kč
Vrchlabí - 11%

„Na památku zesnulým, pro vzpomínku žijícím, jako odkaz pro příští generace.“ Toto motto vyjadřuje vše, co lze spojit s knihou Heimat Hohenelbe vydanou v roce 2007 krajanským spolkem Heimatkreis Hohenelbe se sídlem v Marktoberdorfu.

historické podobory

Vrchlabí

539 Kč
479 Kč
Život za první republiky - 11%
První republika existovala jen krátce, ale přesto je toto období nabito zajímavými i dramatickými událostmi.
historické podobory

Život za první republiky

314 Kč
279 Kč
'Národní mučedníci' Albert Leo Schlageter a Julius Fučík - 11%
Julius Fučík v komunistickém Československu a Albert Leo Schlageter v nacistickém Německu: dva popravení, ze kterých režim učinil mučedníky a na jejichž odkazu vybudoval skutečný kult.
historické podobory
Ukázky

"Národní mučedníci" Albert Leo Schlageter a Julius Fučík

446 Kč
396 Kč
Luxus na dluh? - 11%
Čeští králové počínaje slavným Otcem vlasti Karlem IV., slavné šlechtičny a šlechtici - ti všichni měli jedno společné: na svůj luxusní životní styl si museli půjčovat.
historické podobory
Ukázky

Luxus na dluh?

359 Kč
319 Kč
Stálo to za ... - 11%
Každá doba je nějaká, ale sranda musí být. No, veselé to vždycky nebylo v těch dávných létech šedesátých, ale to neznamená, že nebyla žádná sranda. Byla, a né že ne. Byli jsme mladí, milovali jsme holky, život, taneční čaje a divadlo!
historické podobory
Ukázky

Stálo to za ...

233 Kč
207 Kč
Tento dopis si nechte na památku na mě - 11%
V nacistickém Německu bylo jen v Drážďanech mezi lety 1934-1945 popraveno gilotinou 892 Čechoslováků. Většina z nich se aktivně stavěla proti německé okupaci. Dvojjazyčná česko-německá kritická edice obsahuje životopisy odsouzených k smrti.
historické podobory

Tento dopis si nechte na památku na mě

629 Kč
559 Kč
Cesty Vlachů - Mysterium Antonia z Florencie - 11%
Objevem století lze bez nadsázky označit nález středověké wroclavské vlašské knihy. Rukopis plný alchymie přepisuje dějiny Krkonoš, ale také Jeseníků, Jizerských a Lužických hor.
historické podobory

Cesty Vlachů - Mysterium Antonia z Florencie

539 Kč
479 Kč
Pinkasim a správa židovských obcí v českých zemích raného novověku: struktura a funkce - 11%
Pinkasim, tedy knihy, které vedly samosprávné orgány raně novověkých židovských obcí, jsou prvotním pramenem pro poznání fungování obecní samosprávy v oblastech kultu, školství, soudnictví, hospodářství i regulace obecného soužití.
historické podobory
Ukázky

Pinkasim a správa židovských obcí v českých zemích raného novověku: struktura a funkce

626 Kč
556 Kč
200 let egyptologie - 11%
V roce 2022 si světová egyptologie připomíná několik významných výročí. Před sto lety byla v Údolí králů objevena hrobka „zlatého krále“ Tutanchamona. A hlavně – uplynulo 200 let od chvíle, kdy Francouz Champollion rozluštil hieroglyfy.
historické podobory

200 let egyptologie

629 Kč
559 Kč
Měšťan a šelma - 11%
(1x)
Vojsko v branách města znamená ničení, vraždění, znásilňování a loupeže, alespoň v obecné představě. Vojáci však ve městech také obchodovali a navazovali přátelské, a dokonce příbuzenské vztahy.
historické podobory
Ukázky

Měšťan a šelma

422 Kč
375 Kč
Tutanchamon - 11%
(1x)
Přesně před sto lety – v listopadu 1922 – došlo na západním břehu starověkých Théb, v Údolí králů k jednomu z největších objevů světové archeologie.
historické podobory

Tutanchamon

529 Kč
470 Kč
Fredegarovy kroniky : Čtvrtá kniha - Pokračování - 11%
Čtvrtá kniha tzv. Fredegarovy kronika a pokračování představuje cenný pramen k dějinám franské říše v 7.–8. století na sklonku vlády Merovejců a v době nástupu dynastie Karlovců. Najdeme v ní i ojedinělou zprávu o Slovanech a jejich vůdci Sámovi.
historické podobory
Ukázky

Fredegarovy kroniky : Čtvrtá kniha - Pokračování

178 Kč
158 Kč
Zobrazuji 1 - 20 z 138 položek
1 2 3 .. 7 > >>