Nejprodávanější tituly - březen 2023
společenské vědy

V zajetí geografie - 11%
(7x)
Vladimir Putin o sobě říká, že je věřící a má silný vztah k ruské pravoslavné církvi. Je-li tomu tak, možná se každý večer před usnutím modlí a táže Boha: „Proč jen jsi na Ukrajině nestvořil nějaké hory?“
společenské vědy
Ukázky

V zajetí geografie

358 Kč
318 Kč
Poselství z Ukrajiny - 11%

Volodymyr Zelenskyj ve svých plamenných, výtečně vystavěných a bravurně přednesených projevech hájí právo na svobodu, národní svébytnost a nezávislost, burcuje svědomí státníků a vyzývá všechny lidi dobré vůle k podpoře Ukrajiny.

společenské vědy
Ukázky

Poselství z Ukrajiny

268 Kč
238 Kč
Slepé skvrny (3. rozšířené vydání) - 11%
(6x)
Rozšířené třetí vydání úspěšné sociologické sondy do české společnosti. Základní výbava k porozumění české společnosti, krizi demokracie a fungování současné politiky.
společenské vědy

Slepé skvrny (3. rozšířené vydání)

341 Kč
303 Kč
Mrazík s pendrekem v ruce - 11%
(5x)
Třetí vydání úspěšné knihy Alexandra Mitrofanova z roku 2021, nominované na Magnesii Literu v kategorii Publicistika, v níž autor popisuje jevy typické pro současnou ruskou společnost a politickou sféru a dokládá je na nedávných událostech.
společenské vědy

Mrazík s pendrekem v ruce

357 Kč
318 Kč
Co nezavály písky Mezopotámie - 11%
Kdo čistil Saddámu Husajnovi cestu k moci? Kdo poskytl Bagdádu zakázané zbraně, kterými bylo zdůvodňováno pokračování embarga OSN a posléze i americko-britský vpád do Iráku na jaře 2003?
společenské vědy

Co nezavály písky Mezopotámie

581 Kč
516 Kč
Moc geografie v 21. století - 11%
(4x)
Kam se bude svět ubírat v 21. století? Tim Marshall nastiňuje, kde leží ohniska budoucích lokálních i globálních krizí a epicentra hrozících konfliktů a střetů.
společenské vědy

Moc geografie v 21. století

358 Kč
318 Kč
Čísla nelžou - 11%
(3x)
Celosvětově uznávaný kanadský vědec českého původu nás ve své knize bere na faktografickou výpravu za poznáním. 71 tematických kapitol přináší kromě nových informací a fascinujících příkladů z energetiky, dopravy či ekologie také odpovědi na otázky typu: Proč elektrická auta zatím nejsou šetrná k životnímu prostředí? Proč je těžké předpovědět, jak zlá bude probíhající pandemie? A jak lidstvo a vynálezy moderního světa ovlivňují život na naší planetě?
společenské vědy

Čísla nelžou

359 Kč
319 Kč
Modernita a holocaust - 11%
Rozbor sociologických kořenů holocaustu, tj. vyvraždění deseti milonů Evropanů v nacistických koncentračních táborech. Možnosti prevence budoucích genocid.
společenské vědy

Modernita a holocaust

306 Kč
272 Kč
Nic než kapitalismus - 11%
(2x)

Poprvé v lidských dějinách celé planetě dominuje jeden ekonomický systém. Kapitalismus triumfoval, protože se ukázal životaschopnější a adaptabilnější než systémy jiné. Přinesl lidem blahobyt a uspokojil jejich touhu po nezávislosti.

společenské vědy
Ukázky

Nic než kapitalismus

529 Kč
470 Kč
Apokalypsa nebude - 11%

Změna klimatu je skutečná, ale neznamená konec světa. Dokonce to není ani ten největší současný problém životního prostředí. Přestože řadě témat se média věnují už desítky let, mnozí z nás stále neznají základní fakta.

společenské vědy
Ukázky

Apokalypsa nebude

619 Kč
550 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 553 položek
<< < 1 2 3 4 .. 56 > >>