Nejprodávanější e-knihy - duben 2023
dějiny všedního dne

Nizozemská kultura v 17. století - 20%
(1x)

Esejisticky pojatou knihu Nizozemská kultura v 17. století Johan Huizinga publikoval v roce 1932. Společně s Podzimem středověku patří k jeho mistrovským dílům. Pro období 17. století vidí ideál v podobách měšťanské elitní kultury.

dějiny všedního dne
Ukázky

Nizozemská kultura v 17. století

169 Kč
135 Kč
Dějiny ticha - 20%
(1x)

Tématem knihy jsou proměny smyslového vnímání mezi 19. a 20. stoletím, resp. jejich reflexe v dobové literatuře, sociologii a filozofii. Autor v Dějinách ticha staví do kontrastu naši současnost, především městských prostorů, přetížených hlukem.

dějiny všedního dne
Ukázky

Dějiny ticha

243 Kč
194 Kč
Všechny cesty vedou k válce - 20%

Válka na Ukrajině a její kořeny pohledem válečného reportéra Jak se na Ukrajině a v Rusku žilo před válkou, po anexi Krymu a po vypuknutí konfliktu na Donbase? Co vedlo až k rozpoutání největšího vojenského střetu na území Evropy od roku 1945?

dějiny všedního dne
Ukázky

Všechny cesty vedou k válce

349 Kč
279 Kč
Velká Praha - Drobnovhledy - 20%
Šest autorů, známých i méně známých, všichni nefalšovaní milovníci Prahy, napsali pozoruhodnou knihu o Velké Praze. Pojali ji netradičně jako sérii 38 takzvaných drobnovhledů, tedy jakýchsi „nakouknutí“ za kulisy velkoměsta.
dějiny všedního dne
Ukázky

Velká Praha - Drobnovhledy

330 Kč
264 Kč
Modernizace na pokračování. - 20%
Kniha je věnována problematice sociálních a politických dějin českých zemí od konce 18. století do vzniku první československé republiky.
dějiny všedního dne
Ukázky

Modernizace na pokračování.

298 Kč
238 Kč
Nemocná Amerika - 20%
(3x)
Vedle jarní světové zdravotní krize inspirovala Timothyho Snydera k sepsáni Nemocné Ameriky i osobní zkušenost s americkým zdravotnictvím.
dějiny všedního dne
Ukázky

Nemocná Amerika

149 Kč
119 Kč
Teheránská operace - 20%
Howard Blum přichází s knihou literatury faktu, která je stejně strhující a napínavá jako dobrý thriller: jedná se o skutečný příběh nacistického spiknutí s cílem zabít za druhé světové války vůdce Spojených států, Velké Británie a SSSR.
dějiny všedního dne
Ukázky

Teheránská operace

328 Kč
262 Kč
Co v učebnici dějepisu nenajdete - Starověk - 20%
Kniha se věnuje období starověku v Africe, Evropě a Asii.
dějiny všedního dne
Ukázky

Co v učebnici dějepisu nenajdete - Starověk

424 Kč
339 Kč
Kultura a společnost středověké Evropy očima současníků - 20%

Tato monografie, vydaná v roce 1989, představuje završení Gurevičova nového čtení středověkých pramenů. Zaměřil na severské ságy, jejichž obsah interpretoval středověkou kulturu a náboženské myšlení.

dějiny všedního dne
Ukázky

Kultura a společnost středověké Evropy očima současníků

398 Kč
318 Kč
Bizarní a zaniklá povolání - 20%

Poznejte kuriózní způsoby lidské obživy, o kterých jste dosud ani netušili!  Tato kniha je čtivým a často i vtipným průvodcem po více než 100 nejroztodivnějších profesí, od starověku po současnost. Zjistíte, že existují zaměstnání jako srážeč vlaků, kostelní budič, krmič vší, lepič lega či bematista.

dějiny všedního dne
Ukázky

Bizarní a zaniklá povolání

249 Kč
199 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 14 položek
1 2 > >>