Dvakrát jsme měli obrovské štěstí. Nejdřív nám evoluce nadělila imunitní systém, který si poradí i s novými a neznámými hrozbami. A pak jsme přišli na způsoby, jak mu ještě pomoci: mýdlo, vakcíny, antibiotika.
Přerušovaný půst je moderní holistická metoda, která může významně přispět k upevnění zdraví. Zde se navíc dozvíte, co během přerušovaného půstu jíst, což vám pomůže bezpečně a dlouhodobě přerušovaný půst dodržovat a dosahovat tak skvělých výsledků.
Kniha, která vychází v druhé edici (1. vydání v roce 2012), reflektuje pokrok, ke kterému došlo v průběhu posledních 9 let v problematice alergických onemocnění dětského věku.
Autorka byla vždy nadšená kuchařka. V průběhu života se však u ní i u jejích dětí nečekaně a postupně sešlo několik diagnóz. Celiakie, histaminová intolerance, intolerance vůči laktóze.
Celiakie není nijak vzácné onemocnění. Předpokládá se, že v České republice jejími různými formami trpí 40 – 50 tisíc lidí, z nichž většina o svém onemocnění ani neví.
Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Není to tuk, není to cukr- je to pšenice.....