Nejprodávanější knihy v roce 2023
moderní svět a civilizace

Elon Musk - 11%
(1x)
From the author of Steve Jobs and other bestselling biographies, this is the astonishingly intimate story of the most fascinating and controversial innovator of our era—a rule-breaking visionary.
moderní svět a civilizace

Elon Musk

719 Kč
639 Kč
Mrazík s pendrekem v ruce - 11%
(5x)
Třetí vydání úspěšné knihy Alexandra Mitrofanova z roku 2021, nominované na Magnesii Literu v kategorii Publicistika, v níž autor popisuje jevy typické pro současnou ruskou společnost a politickou sféru a dokládá je na nedávných událostech.
moderní svět a civilizace

Mrazík s pendrekem v ruce

357 Kč
318 Kč
Sebedestrukce Západu 2.0: Pád zrychluje - 11%
(2x)
Kolektiv autorů Institutu Václava Klause v nové knize dochází k závěru, že Západ jako svobodný svět, chránící tradici a právo lidí žít si podle svého, přestává existovat a že dynamika tohoto negativního procesu se neustále zvyšuje.
moderní svět a civilizace

Sebedestrukce Západu 2.0: Pád zrychluje

Václav Klaus (ed.), Tomáš Břicháček (ed.), Ladislav Jakl (ed.), Pavel Ryska (ed.) , ...
296 Kč
263 Kč
Námořní slepota - 11%
(1x)
Přehlížený význam moří pro rozvoj obchodu a moci. Moře představuje pro většinu z nás především symbol letní dovolené. Jenže na mořích a oceánech se toho odehrává mnohem víc. Politický geograf Michael Romancov odhaluje podstatu fenoménu.
moderní svět a civilizace

Námořní slepota

359 Kč
319 Kč
Morální slepota - 11%
V životě, kde jsou hodnoty odvozovány od kasovních trháků a lidé touží po nejnovějších technických a módních vychytávkách, čelíme vážnému riziku, že ztratíme citlivost a přestaneme vnímat utrpení druhých.
moderní svět a civilizace

Morální slepota

386 Kč
343 Kč
Nejisté dějiny - 11%
(2x)
Nejisté dějiny jsou knihou, kterou se prolínají kritické otázky nejen směrem do historie, ale také k dnešku. Michal Stehlík a Monika Rybová se zamýšlí ve společném rozhovoru nad tématy významnými v minulosti i naší současnosti.
moderní svět a civilizace
Ukázky

Nejisté dějiny

342 Kč
304 Kč
Osudy říší, Jak zajistit naše přežití - 11%
Obsah knihy tvoří dva eseje, které Glubb Paša publikoval v letech 1976 a 1977 . Vychází z vlastních zkušeností s arabským světem, vyvozuje z nich nicméně obecnější teze o fungování říší, společenských normách a směřování moderní civilizace.
moderní svět a civilizace

Osudy říší, Jak zajistit naše přežití

223 Kč
198 Kč
Nad propastí - 11%

Pokud vše půjde dobře, historie lidstva se ocitá teprve na svém počátku. Náš druh přežije miliardy let, což je dost času na to, aby skoncoval s nemocemi, chudobou a nespravedlností a rozkvetl do podoby, kterou si dnes ještě neumíme představit.

moderní svět a civilizace
Ukázky

Nad propastí

529 Kč
470 Kč
Hledání smyslu - 11%
(1x)
V knize se autoři vracejí k tomu, co je provázelo po celé roky práce na dříve vydaných knihách společných rozhovorů: zda se ke všem těm právním, historickým a etickým tématům váže ještě cosi obecnějšího, hledání samotného smyslu existence člověka.
moderní svět a civilizace

Hledání smyslu

279 Kč
248 Kč
Kde to jsem? - 11%
Po otřesných zkušenostech s pandemií covid-19 a s lockdownem hledají státy i jednotlivci způsoby, jak se z krize dostat, a mnozí doufají, že se co nejdříve vrátí ke „světu, jaký byl před pandemií“.
moderní svět a civilizace

Kde to jsem?

261 Kč
232 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 378 položek
<< < 1 2 3 4 .. 38 > >>