Nejprodávanější knihy v roce 2023
životní prostředí a ekologie

Život na naší planetě - 11%
(3x)
Přírodopisný bestseller vědce Davida Attenborougha, podle kterého Netflix natočil stejnojmenný dokument Alarmujícím svědectví o stavu planety od uznávaného přírodovědce a tváře populárních dokumentů BBC.
životní prostředí a ekologie

Život na naší planetě

449 Kč
399 Kč
Tanec s proměnami Země - 11%
Je stále očividnější, že dramatickým důsledkům procesu Proměny Země se již nelze vyhnout, protože současná civilizace nemá dostatečnou vůli zavést drastická opatření, aby zastavila úpadek přírodního prostředí.
životní prostředí a ekologie

Tanec s proměnami Země

250 Kč
222 Kč
Půda a život civilizací - 11%
(1x)
Jsme si téměř jisti, že budoucí krajina bude vyžadovat návrat ke starým technikám péče o půdu a les, ale zároveň se neobejdeme bez nejnovějších technologií a experimentů se způsoby zavlažování, novými plodinami a lesními dřevinami.
životní prostředí a ekologie

Půda a život civilizací

539 Kč
479 Kč
Kouzlo smyslů - 11%
(1x)
Autor čerpá inspiraci z pramenů tak různorodých jako jsou filosofie Maurice Merleau-Pontyho, balijský šamanismus, apačská vyprávění příběhů i ze své zkušenosti pouličního kouzelníka, aby nám odhalil hlubokou a tajuplnou závislost člověka na přírodě.
životní prostředí a ekologie

Kouzlo smyslů

448 Kč
398 Kč
Poselství Luny - 11%
10. prosince 1997 vyšplhala třiadvacetiletá Julia "Butterfly" Hill do koruny 55 metrů vysokého stromu v lese Redwood v Kalifornii. Chtěla zabránit zničení stromu i lesa, ve kterém žil celé tisíciletí.
životní prostředí a ekologie

Poselství Luny

260 Kč
231 Kč
Osm smrtelných hříchů civilizace - 11%
(1x)
Dnes už klasická knížka laureáta Nobelovy ceny Konrada Lorenze výstižně vyslovuje varovné i velmi inspirativní poselství. Srovnáním s živočišnými společenstvími dokládá, v čem je dnešní civilizace škodlivá, když popírá geneticky dané potřeby člověka.
životní prostředí a ekologie

Osm smrtelných hříchů civilizace

241 Kč
214 Kč
Voda ve městě - 11%
(1x)
Metodika Voda ve městě je výsledkem dvouletého projektu Voda ve městě: modrá a zelená infrastruktura mezioborově, podpořeného v rámci programu Zéta Technologické agentury České republiky.
životní prostředí a ekologie
Ukázky

Voda ve městě

495 Kč
440 Kč
Modlitba za Černobyl - 11%
(4x)
26. dubna 1986 zničila série výbuchů reaktor a budovu 4. energobloku černobylské atomové elektrárny, nacházející se nedaleko od běloruských hranic. Černobylská katastrofa se stala největší technologickou katastrofou 20. století.
životní prostředí a ekologie

Modlitba za Černobyl

386 Kč
343 Kč
Jak přežít konec civilizace aneb Cesta k soběstačnosti - 11%
DAB rádio nefunguje. Notebook se nerozsvítí. Kohoutek neuroní ani kapku vody. Tma tmoucí. Začíná vám být zima a oblíbený obchod naproti je zabedněný. Nastal konec civilizace? Ale ne, jen se mohlo poškodit něco v křehkém soukolí civilizace,...
životní prostředí a ekologie

Jak přežít konec civilizace aneb Cesta k soběstačnosti

350 Kč
311 Kč
Město naruby - 11%
Skupina urbanistů, sociálních vědců, filozofů, archeologů, ekologů a umělců se pokusila společně nahlédnout na naše postsocialistická, postindustriální a globalizovaná města naruby.
životní prostředí a ekologie
Ukázky

Město naruby

626 Kč
556 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 129 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 13 > >>