Nejprodávanější e-knihy v roce 2023
sociologie

Etnicita a nacionalismus - 20%
Přestože tato kniha vychází zejména z příspěvků antropologie ke studiu etnicity a spřízněných fenoménů, její záběr přesahuje hranice akademické antropologie.
sociologie
Ukázky

Etnicita a nacionalismus

340 Kč
272 Kč
Pascalovské meditace - 20%
Kniha (1997) patří k nejdůležitějším teoretickým pracím francouzského sociologa Pierra Bourdieua (1930–2002). Autor se v ní pokouší pohlédnout z odstupu na celek svého díla a výslovně rozpracovat základní principy, jimiž se ve svém bádání řídil.
sociologie
Ukázky

Pascalovské meditace

320 Kč
256 Kč
Současná francouzská sociologie - 20%
Kniha prezentuje hlavní rysy vývoje francouzského sociologického myšlení od poloviny 20. století do současnosti.
sociologie
Ukázky

Současná francouzská sociologie

320 Kč
256 Kč
Sociální fotografie - 20%
Fotografie, které neustále pořizujeme a sdílíme, utvářejí naše sociální vazby, reflektují a proměňují společenské hierarchie i to, kým jsme, jak sami sebe vnímáme, po čem toužíme a na co chceme vzpomínat.
sociologie
Ukázky

Sociální fotografie

180 Kč
144 Kč
Technologická past - 20%
Vynálezy můžou být pro lidstvo požehnáním. A pro člověka katastrofou. V roce 2013 všechna světová média vydala zprávu o závěrech odborného článku - téměř polovinu současných pracovních pozic prý může nahradit umělá inteligence.
sociologie
Ukázky

Technologická past

289 Kč
231 Kč
Co počít ve vlkově břiše - 20%
Edice je autorovým výborem nejdůležitějších textů, které napsal v uvedeném období. Východiskem Tesařových společenských aktivit bylo přesvědčení, že jediným účinným způsobem, jak vyjít z totalitního režimu, je vytváření struktur občanské společnosti.
sociologie
Ukázky

Co počít ve vlkově břiše

279 Kč
223 Kč
Když se řekne komunitní práce - 20%
Publikace shrnuje hlavní principy a modely komunitní práce, sleduje vývoj komunitní práce od konce 19. století, specifika v Českých zemích a zmiňuje etapy komunitní práce ve 20. století.
sociologie
Ukázky

Když se řekne komunitní práce

120 Kč
96 Kč
Úvod do gerontologie - 20%
Učebnice Úvod od gerontologie se tematicky zaměřuje na aspekty stárnutí a stáří v co nejširším kontextu, ale především na podporu zdraví ve stáří, zdravé stárnutí a zdravotní politiku.
sociologie
Ukázky

Úvod do gerontologie

130 Kč
104 Kč
Romové a stereotypy - 20%
Text publikace přináší bližší pohled na složitou interkulturní problematiku, z níž získané stereotypy vycházejí jako kumulativní archivy většinou negativně zpracovaných zkušeností s druhými.
sociologie
Ukázky

Romové a stereotypy

100 Kč
80 Kč
Teorie a praxe řešení politických konfliktů - 20%
Konflikty jsou součástí života jedinců i společnosti po tisíciletí. Lidé jsou nuceni do konfliktů vstupovat, nebo jsou do nich vtahováni, ne vždy si však uvědomují jejich podstatu a následky.
sociologie
Ukázky

Teorie a praxe řešení politických konfliktů

220 Kč
176 Kč
Zobrazuji 41 - 50 z 122 položek
<< < 1 .. 3 4 5 6 7 .. 13 > >>