Diety nefungují a ani fungovat nemohou, takzvaná epidemie obezity je mediální strašák, a diskriminace tlouštíků je pro jejich zdraví nebezpečnější než sama obezita. Zároveň boří mýtus o úloze pevné vůle při udržování zdravé hmotnosti.
Vánoční publikace Kamily Skopová (1944), výtvarnice a folkloristky, žijící v malé roubence na Vysočině u Hlinska, zpřítomňuje atmosféru českých Vánoc skrz téma, jež je v rámci vánočních zvyků dodnes u nás nejživější - tj. téma sváteční kuchyně.
Máte chuť na neodolatelně šťavnatý burger? S touto knihou se můžete těšit na klasické i vegetariánské kombinace, ať už se jedná o burger se slaninou a hřiby, kuřecí burger s mangem, dvojitý cheeseburger nebo cizrnový burger....
Náš rok v kuchyni je rozsáhlá publikace Edice Toprecepty.cz. Na více než 500 stranách nabízí přes 200 prověřených a vyladěných receptů rozdělených do čtyř rubrik podle ročních období tak, aby mohly být inspirací po celý rok.
Pokud jste se také nadchli knihou Rytmus roku a přejete si přenést její myšlenky do praxe a používat v kuchyni i domácí lékárně naše nejběžnější sezónní plody, lokální superpotraviny a léčivé byliny, pak vám měsíční přehledy v nástěnném průvodci...
Víte, kde mají na návsi pomník s vinnými hrozny? Proč se Sylvánskému říká zelené, i když je to víno bílé? S čím je dobré ho párovat? Jak se pije košer víno nebo kde jsou Modré sklepy?
Kokosové mléko, bazalka, chilli, limetka a citronová tráva – sotva která jiná asijská kuchyně je tak voňavá a barevná jako ta thajská. Svůdná kari či thajské polévky mají své věrné příznivce.
Kniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny.
Autoři této knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrůstali v 70. až 80. letech minulého století v Jeruzalémě, aniž by se znali. Yotam žil v židovské čtvrti na západě tohoto starobylého města, Sami v jeho arabské čtvrti na východě.
Potvrdili vám diagnózu diabetes mellitus? Nemáte to jednoduché a největší problém vidíte asi v každodenním stravování. Změna způsobu stravování a jídelníčku je však jednodušší, než si možná myslíte...
Rostlinná kuchyně založená převážně na regionálních surovinách nemusí být vůbec nudně jednotvárná. Právě naopak – může být dokonce velmi pestrá, a navíc skvěle chutná!
Cancák autora Matěje Pospíšila nebyl plný canců od jeho kamarádů, trampských souputníků, ale byl celý počmáraný recepty. Tu něco na oheň, tu jídlo z milovaných houbiček, pomazánky do vlaku, nějaká ta polívka z kotlíku...
Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku.
Nepostradatelný kuchařský průvodce pro všechny, kteří vyrážejí na trek či výlet a nespokojí se s instantními polévkami, konzervami nebo smažákem z restaurace!