Nejprodávanější tituly - únor 2024
filosofie

Sedm světel architektury - 11%
John Ruskin byl jedním z nejvlivnějších myslitelů 19. století. V širším povědomí figuruje především jako podporovatel Williama Turnera a prerafaelitů, případně jako neúspěšný manžel, jehož selhání nepřestalo budit voyeurskou zvědavost.
filosofie

Sedm světel architektury

322 Kč
286 Kč
Tibetská kniha o životě a smrti - 11%
(2x)
Toto fenomenální dílo lze chápat jako úvod do budhistického nazírání duchovní skutečnosti. Seznamuje čtenáře s meditačními technikami, osvětluje fenomény karmy a znovuzrození, radí, jakým způsobem se připravit na cestu ke smrti.
filosofie
Ukázky

Tibetská kniha o životě a smrti

448 Kč
398 Kč
Magie v teorii a praxi - 11%
Magie v teorii a praxi je opus magnum světoznámého okultisty Aleistera Crowleyho, jehož příprava mu zabrala značnou část života a dnes se obecně považuje za jedno z nejdůležitějších pojednání o magii napsaných ve 20. století.
filosofie

Magie v teorii a praxi

989 Kč
879 Kč
Hovory k sobě - 11%
(8x)
Hovory k sobě patří k nejúspěšnějším titulům Antické knihovny, v klasickém překladu Rudolfa Kuthana zde vycházejí již potřetí.
filosofie

Hovory k sobě

239 Kč
212 Kč
Modlitba argentinských nocí - 11%
(3x)
Nebudu nikdy dobrým teologem, pokud budu jen studovat názory jiných, psát vybroušené rešerše a nikdy nepocítím žízeň živé bytosti po Bohu. Pokud budu svět zkoumat jen z vnějšku, jako nezávislý a nezaujatý novinář, nikdy jej nepostihnu.
filosofie

Modlitba argentinských nocí

151 Kč
134 Kč
Intuice v etice: víc škody než užitku? - 11%
Současná společnost čelí řadě morálních problémů, pro něž není jednoduché nalézt uspokojivé řešení. Mnozí etikové se shodují, že morální normy vymezující správné a nesprávné jednání by měly reflektovat morální intuice.
filosofie

Intuice v etice: víc škody než užitku?

261 Kč
232 Kč
O životě v ústraní (De otio) - O duševním klidu (De tranquilitate animi) - 20%
Jak žít stranou politického života a být dobrým mužem? Jak prospívat ostatním a sobě a neztratit při tom hlavu? Římský politik a stoický filosof Seneka se snaží odpovědět na tyto otázky svému příteli Serenovi.
filosofie

O životě v ústraní (De otio) - O duševním klidu (De tranquilitate animi)

250 Kč
200 Kč
Ranní červánky - 11%
Tento Nietzschův spis je souborem úvah, postřehů a aforismů, promyšleně seskupených do pěti knih, které jsou komponovány kolem tematických těžišť.
filosofie

Ranní červánky

358 Kč
318 Kč
Myslet z druhého místa - 11%
Co je to performativní filosofie a jakými tématy se zabývá? Jak souvisí filosofické myšlení s divadelní tvorbou? Filosofka Alice Koubová na tyto otázky odpovídá.
filosofie

Myslet z druhého místa

203 Kč
181 Kč
Helénismus, raný judaismus a rané křesťanství - 20%
Encyklopedie vychází ve své prvotní, pilotní verzi. Je výsledkem badatelské činnosti podporované Grantovou agenturou České republiky a vychází ze základního výzkumu, který zároveň rozvíjí kritickou diskusi se současným mezinárodním bádáním.
filosofie
Ukázky

Helénismus, raný judaismus a rané křesťanství

380 Kč
304 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 130 položek
1 2 3 .. 13 > >>