Nejprodávanější knihy - únor 2024

Mijazaki a jeho svět
Hajao Mijazaki vyrůstal v postapokalyptické atmosféře Japonska po atomových útocích na Hirošimu a Nagasaki. Právě zde se rodí jedna z interpretačních linií knihy, která zdařile kombinuje režisérovu biografii s výkladem jeho filmů.
Ukázky

Mijazaki a jeho svět

449 Kč
Milost, pane prezidente
Prezidentské milosti vždycky vzbuzovaly ve veřejnosti malá zemětřesení, bez ohledu na to, kdo byl prezidentem. Sám jsem ale ve svém životě reportéra narazil na řadu případů, kdy si dodnes nejsem jist, zda bych milost udělil, nebo ne, být prezidentem.

Milost, pane prezidente

296 Kč
Modernita a holocaust
Rozbor sociologických kořenů holocaustu, tj. vyvraždění deseti milonů Evropanů v nacistických koncentračních táborech. Možnosti prevence budoucích genocid.

Modernita a holocaust

306 Kč
Moje řecká máma
(3x)
Paměť je vzácný trezor na vzpomínky, tato kniha je jich plná. Zachycuje humorné, občas i nostalgické příběhy ze života jedné obyčejné rodiny ze Cvikova a očima malého kluka přibližuje atmosféru poválečné doby v pohraničním městečku od roku 1946.
Ukázky

Moje řecká máma

323 Kč
Molloy, Malone umírá, Nepojmenovatelný
(2x)
Trilogie Molloy, Malone umírá a Nepojmenovatelný má v Beckettově prozaickém díle stejně zásadní postavení jako Čekání na Godota či Konec hry v jeho díle určeném pro divadelní scénu.
Ukázky

Molloy, Malone umírá, Nepojmenovatelný

619 Kč
Moře jsou svobodná
Hugo Grotius (1583–1645) sepsal spisek jako advokát nizozemských zájmů v mezinárodních diplomatických jednáních, jejichž cílem bylo argumentačně oslabit španělskou pozici a postavit se arogantnímu prosazování monopolu na plavbu i obchod ...

Moře jsou svobodná

162 Kč
Mozaikou Íránu
Barvitý cestopis od íránistky a arabistky Lenky Hrabalové, která má s touto fascinující tajemnou zemí více než desetiletou zkušenost.

Mozaikou Íránu

538 Kč
Mrazení
Jedenáct napínavých povídek různých žánrů, od klasických příběhů ze života, přes historické dobrodružné povídky až po horory.

Mrazení

198 Kč
Můj rok 1971
Zavzpomínejme na dobu, kdy se rodily Husákovy děti Ty záběry obletěly svět.
Ukázky

Můj rok 1971

359 Kč
Můj život v Severní Koreji
(2x)
Mladá žena ze Severní Koreje Pak Čihjon vypravuje svůj životní příběh, který patří k vzácným svědectvím o této nejuzavřenější zemi světa.
Ukázky

Můj život v Severní Koreji

358 Kč
Zobrazuji 951 - 960 z 1000 položek
<< < 1 .. 94 95 96 97 98 .. 100 > >>