Nejprodávanější e-knihy - duben 2024
historické osobnosti

Kardinál Josef Beran - 20%
Známý publicista B. Svoboda s pomocí materiálu soustředěného zesnulým církevním historikem J. V. Polcem se ujal tohoto úkolu a souvisle vylíčil život statečného českého kardinála od jeho mladosti v Plzni, přes studia v Římě, učitelskou činnost v Praze, věznění v německých koncentrácích až po jeho činnost v roli pražského arcibiskupa a českého primase.
historické osobnosti
Ukázky

Kardinál Josef Beran

199 Kč
159 Kč
Kat a jeho žena - 20%
Neuvěřitelná výprava do samého srdce nacistického zla: portrét jedné z nejtemnějších postav Hitlerovy nacistické elity Reinharda Heydricha, strůjce a vykonavatele holocaustu...
historické osobnosti
Ukázky

Kat a jeho žena

719 Kč
575 Kč
Dopisy od Sisi - 20%
(1x)
Dopisy od Sisi nabízejí jedinečnou možnost začíst se do 24 Alžbětiných dosud nepublikovaných osobních psaní, která pocházejí z Tajného domácího archivu rodu Wittelsbachů.
historické osobnosti
Ukázky

Dopisy od Sisi

254 Kč
203 Kč
Holka statečná - Životní příběh Blanky Čílové - 20%
(1x)
Neuvěřitelný příběh statečné ženy Blanky Čílové (93 let), která se v mládí zapojila do protikomunistického odboje, založený na autentických rozhovorech a archivních materiálech. S manželem Zdeňkem patřila k novopacké odbojové skupině.
historické osobnosti
Ukázky

Holka statečná - Životní příběh Blanky Čílové

339 Kč
271 Kč
Karel IV. - 20%
Karel IV. (1316–1378) byl králem a císařem v době, kdy se křesťanství ocitlo v krizi a Evropou zmítaly mor, stoletá válka a počátky papežského schizmatu.
historické osobnosti
Ukázky

Karel IV.

290 Kč
232 Kč
Umění a péče o duši u Jana Patočky - 20%
Inspirace antickou filosofií, zvláště sókratovsko-platónským momentem, se v díle Jana Patočky promítla do klíčového motivu „péče o duši“, který v různé podobě určoval jeho filosofii dějin od 30. do 70. let.
historické osobnosti
Ukázky

Umění a péče o duši u Jana Patočky

130 Kč
104 Kč
Královna Alžběta II. - 20%
(3x)
Je to žena, jejíž život provází samá nej – nejdéle vládnoucí, nejzcestovalejší a na stydlivého člověka i nejspolečenštější, neboť se tváří v tvář potkala s více poddanými než kterýkoli jiný panovník v dějinách.
historické osobnosti
Ukázky

Královna Alžběta II.

389 Kč
311 Kč
Mengele: Odhalení Anděla smrti - 20%
Josef Mengele, jeden z nejhorších válečných zločinců všech dob, se stal symbolem jak strašlivého nacistického režimu, tak naprostého selhání spravedlnosti v poválečném světě.
historické osobnosti
Ukázky

Mengele: Odhalení Anděla smrti

269 Kč
215 Kč
Smrt na kůru - 20%
(1x)
Likvidace zastupujícího říšského protektora Heydricha bývá považována za jeden z nejodvážnějších činů nejen v kontextu československého odboje, ale celé druhé světové války. Román Smrt na kůru ukazuje přípravu k likvidaci nacistického smrtihlava.
historické osobnosti
Ukázky

Smrt na kůru

248 Kč
198 Kč
Fenomén Angela Merkelová - 20%
(2x)
Kniha Fenomén Angela Merkelová přináší osobitý pohled dlouholetého berlínského zpravodaje České televize na tuto zásadní osobnost světové politiky, a také na proměny, které Německo za její vlády prodělalo.
historické osobnosti
Ukázky

Fenomén Angela Merkelová

198 Kč
158 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 43 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>