Nejprodávanější tituly - duben 2024
historické podobory

Historický nábytek - 11%
?Druhé, přepracované a rozšířené vydání jedinečné ucelené encyklopedie historického nábytku, v níž se renomovaný autor podrobně věnuje nejen nábytkové typologii, ale spolu se slohovým zařazením se zabývá i vývojem a popisem konstrukcí, spojů a používaných materiálů.
historické podobory

Historický nábytek

494 Kč
439 Kč
Jarní Tradinář - Od ledna do června - 11%
Kniha navazuje na čtenářsky úspěšné tituly Tradinář – Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů a Vánoční Tradinář – od Dušiček po Hromnice a pokračuje masopustem a postním obdobím do Velikonoc a následně až do letnic.
historické podobory

Jarní Tradinář - Od ledna do června

539 Kč
479 Kč
Hodina dějepichu - 11%
Měl Hitler skutečně malý penis a pouze jedno varle? Bojovali opravdu rytíři o čest svých dam? A měly tyhle dámy vůbec nějakou čest? A hlavně… kde se jako vzaly kondomy?
historické podobory

Hodina dějepichu

359 Kč
319 Kč
Lágr Rovnost - 11%
Předkládaná monografie přibližuje jeden z jáchymovských táborů, ve kterém vězni žili. Lágr Rovnost se řadil k jednomu z největších a v prvopočátcích i k nejhorším táborům, ve kterých mohli vězni skončit.
historické podobory
Ukázky

Lágr Rovnost

329 Kč
292 Kč
Modrá krev - 11%
(1x)

Unikátní cyklus České televize Modrá krev nyní v přehledném knižním zpracování! Nahlédněte do pohnutých osudů české aristokracie a poznejte sídla, která bývala jejich domovem.

historické podobory

Modrá krev

422 Kč
375 Kč
Osobnosti emigrace z území Ruské říše v meziválečném Československu - 11%
Od roku 1993 probíhá ve Slovanském ústavu AV ČR, výzkum dějin ruské emigrace v meziválečném Československu. Během této doby bylo nashromážděno velké množství životopisných materiálů o ruských emigrantech i jejich vědecké a kulturní činnosti.
historické podobory
Ukázky

Osobnosti emigrace z území Ruské říše v meziválečném Československu

626 Kč
556 Kč
Reprezentace a praxe sociální kontroly v pozdně středověkých městech - 11%
Kniha připravená týmem předních historiků a historiček pod vedením Martina Čapského otevírá v české historiografii dosud málo prozkoumané téma: počátky institucionalizované sociální kontroly v pozdně středověkých městech.
historické podobory

Reprezentace a praxe sociální kontroly v pozdně středověkých městech

414 Kč
368 Kč
Sex po fašismu - 11%

V knize autorka zkoumá vztah mezi sexuální politikou a morálkou v Německu ve 20. století. Vychází z analýzy sexuální politiky nacismu, v níž shledává jak prvky utlačovatelské, tak prvky sexuální svobody.

historické podobory
Ukázky

Sex po fašismu

718 Kč
638 Kč
Mezi lesem a vodou - 11%
Pokračování pěší výpravy mladého Angličana, který se v rocce 1933 vydal z Rotterdamu do Istanbulu. Mezi lesem a vodou navazuje na knihu Čas darů (2018) a autor v ní líčí cestu od slovenských hranic přes Maďarsko, Sedmihradsko a Rumunsko na Balkán.
historické podobory
Ukázky

Mezi lesem a vodou

394 Kč
350 Kč
Česká města na starých mapách a plánech - 11%
Mapy a plány měst jsou nejen součástí dobové kartografie a zeměměřictví, ale také v mnoha případech překrásnými výtvarnými díly, která potěší oči i duši.
historické podobory

Česká města na starých mapách a plánech

449 Kč
399 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 129 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 13 > >>