Literární dílo Bohumila Hrabala patří mezi nejvýznamnější plody české kultury dvacátého století. Nedávno byly objeveny nahrávky Hrabalových adventních promluv. Tyto nahrávky vrhají na duchovní rozměr jeho myšlení a díla úplně nové světlo.
Již před řadou let začal autor v Praze organizovat
kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou
ptali a ptají, je: Co je typické české jídlo? Jak se
ukázalo, odpověď vůbec není jednoduchá!
Poslední číslo Filmu a doby roku 2023 přináší různorodý pohled na dílo argentinské režisérky Laury Citarelly, jejíž poslední film Trenque Luaquen slaví úspěchy po celém světě (bohužel kromě České republiky).
Nové, zásadně přepracované a rozšířené vydání publikace o středověké gastronomii, díky níž získáte ucelenou představu, jak se stravovali naši předkové, jaká byla skladba jídla jednotlivých vrstev obyvatelstva i jak se jedlo o svátcích.
Navazující 2. díl práce, pojednávající o britském stíhacím letounu Hawker Hurricane, se orientuje na působení Čechoslováků v rozpětí let 1940-42 u britských a polských squadron, s čím bylo započato již v předchozím svazku.
V publikaci Hurá na prázdniny – opakování 1. ročníku si děti hravou formou osvěží, co se naučily během prvního školního roku. Kniha jim pomůže nejen v procvičení znalostí, ale také je zabaví na dlouhých cestách nebo během deštivých dnů.