V současné době je na trhu množství knih popisujících konzervativní teorii výroby českého ležáku nebo naopak kreativní tvorbu receptů všemožných pivních stylů vyráběných v nespecifikovaných podmínkách domácího vaření či minipivovaru.
Učebnice organické chemie J. McMurry: Organic Chemistry patří mezi standardní příručky, podle kterých se studenti na řadě amerických univerzit (a nejen amerických) učí základům moderní organické chemie a která se dočkala řady aktualizovaných vydání.
Internet, i přestože umožňuje stále snadnější přístup do mnoha databází, neposkytuje prozatím lepší možnosti než tištěné chemické a analytické tabulky.
Písanka organické chemie je, zcela v souladu s jejím názvem, pracovním sešitem pro začínající chemiky, kteří s její pomocí získají základní dovednosti potřebné k úspěšnému zvládnutí základů organické chemie.
Učebnice Analytická chemie vznikla jako překlad devátého vydání světově používané učebnice Fundamentals of Analytical Chemistry, která si již od svého prvního vydání v roce 1963 získala trvalé celosvětové uznání.
Jakýkoliv názvoslovný systém odpovídá stupni vývoje a úrovni vědění v době, kdy vznikl, a jeho přizpůsobení novým poznatkům často vede k porušení vnitřní konzistence, vzniku paralelních nomenklaturních systémů a celkovému nárůstu komplexity.
Třetí upravené a rozšířené vydání publikace Farmakochemie autorů Františka Hampla, Stanislava Rádla a Jaroslava Palečka vychází z předešlých vydání z let 2002 a 2007.
Těžiště knihy spočívá ve shrnutí geneze, výskytu, vlastností a významu jednotlivých anorganických a organických složek vod a ve studiu procesů ovlivňujících jejich distribuci a cirkulaci v prostředí.