Každoroční vesnická oslava ve staroanglickém Berrywicku je v plném proudu, jsou zde nazdobené stánky s domácím pečivem, probíhá cukrářská soutěž, a dokonce tu mají i bludiště, kde mohou poražení návštěvníci najít útěchu.
Francouzská kuchyně udává po staletí tón světového kulinářství. Dobrá zpráva je, že spoustu jejích tradičních receptů si můžete připravit doma a připomenout si tak třeba atmosféru letní dovolené.
Kdo by nemiloval Itálii – a kdo by nemiloval italskou kuchyni!? Je lehká, voňavá, chutná a při vyslovení několika kouzelných slovíček – jako olivový olej, parmezán, rajčata, ricotta – se člověku hned začnou sbíhat sliny.
„V nechtěném balíčku, jehož převzetí jsme nepotvrdili, dostaneme výšku, barvu očí, sklon k ukládání tuku na bocích nebo k předčasnému šedivění, osteoporózu a vředy, ale nedostaneme znalosti našich babiček a dědečků o minulosti...
S knihou Z Kostariky na Kubu, chceš-li dostat přes hubu se čtenáři dostávají do rukou zábavné paměti diplomata Milana Jakobce, který se v nich zpovídá zejména ze svých četných profesních selhání.
Vydejte se na napínavou cestu za hranice času, do světů, kde se mísí dávné mýty a vědecké objevy. Jak souvisí například Velikonoční ostrovy s nesmrtelností? Nebo jak vypadaly prehistorické kamenné počítače?